Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kraschade – efter jätteuppkörningen

Edward Sandström och hans team var på väg mot något riktigt stort i Spas 24-timmarslopp. Då kraschade Marcel Fässler Audin – efter mindre än sju timmars körning.

Annons
Solen gick ned över Auditeamet på Spa.

Racet på Spa är ett av världens största och mest klassiska 24-timmarslopp, och avslutas vid 17-tiden svensk tid på söndagen.

Men för örebroaren Edward Sandström tog racet slut alldeles för tidigt. Strax före midnatt var teamkompisen Marcel Fässler inblandad i en krasch som skadade deras Audi så svårt att det inte gick att fortsätta.

– Det är tyvärr sånt som händer under långlopp, det är många bilar på banan och det behövs inte mycket för att det ska bli en krasch. Vi får vara tacksamma för att Marcel inte skadade sig, säger Sandström i ett pressmeddelande.

Auditeamet, där Sandströms vän tillika DTM-stjärnan Mattias Ekström var den tredje föraren, hade problem i kvalet och fick starta från 32:a rutan.

Men Ekström, Sandström och Fässler klättrade hela tiden, och var efter sex timmar och 139 varv uppe på åttonde plats. Förvisso två varv bakom ledande BMW-teamet, men ändå med de absoluta topplatserna inom räckhåll.

– Vi var inte med i toppstriden, men vi gjorde bra ifrån oss både på banan och i depån. Vi hoppades på regn under natten, vilket kunde ha hjälpt oss ytterligare, säger Sandström i pressmeddelandet.

Teamet fortsatte att klättra och var uppe på sjätte plats, 26 placeringar bättre än i starten, när olyckan var framme på 149:e varvet.

Efter 21 timmar leder Mercedesteamet HTP Motorsport tävlingen, ett varv före ett Porscheteam.

Mer läsning

Annons