Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kristoffersson: "Vi överklagar"

Avslag i dag. Nu bekräftar teamchefen Tommy Kristoffersson för NA att Team Biogas kommer att överklaga händelserna i STCC-finalen till Bilsportförbundets juridiska kommitté.

Annons
Fredrik Ekblom hoppas fortfarande på att få STCC-guldet i efterhand.

Turerna har varit många efter sista racet i STCC-finalen på Mantorp. Team Biogas anser att Chevroletföraren Rickard Rydell körde om Biogasföraren Thed Björk under gulflagg, och att det var det som avgjorde att Rydell tog hem mästerskapet en poäng före Fredrik Ekblom.

Domarna på plats på Mantorp bestraffade inte incidenten under racet och avslog teamets protest direkt efteråt. Därefter har allt handlat om den överklagan till Svenska Bilsportförbundets disciplinnämnd, och om den gått rätt till.

I utslaget, som nämnden i dag lämnat, skriver de at de inte kunnat titta på själva omkörningsincidenten eftersom pappersexercisen kring överklagandet inte gått rätt till väga. Blanketten "meddelande om avsikt att överklaga" har inte fyllts i under den uppsatta tidsramen. Teamet hävdar i sin tur att de, vid upprepade förfrågningar, fått besked av domaren Kenneth Bergqvist att det varit okej att vänta med den blanketten till veckan efter.

Nu står ord mot ord, och disciplinnämnden väljer därför att inte gå vidare med frågan.

Men, nu väljer Team Biogas alltså att ta frågan ett steg till. För NA bekräftar teamchefen Tommy Kristoffersson på torsdagskvällen att de beslutat sig för att ta ärendet till Bilsportförbundets juridiska kommitté.

– Vi kommer att överklaga. Bevisningen är klockren, och det känns bara som att förbundet griper efter halmstrån för att slippa ta tag i frågan, säger Kristoffersson.

Läs mycket mer i fredagens NA, papperstidningen!

Mer läsning

Annons