Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ljunggrens femte SM-guld

Svenske endurokungen, Joakim Ljunggren, är svensk mästare i enduro för femte året i rad. Det stod klart sedan Karlskogaföraren vann sin 23:e raka SM-deltävling i helgen.
Och i juniorklassen vann Grythyttans Fredrik Berg.

Annons

– Det känns kul. Det var ett bra race, säger Ljunggren.

Trots att en deltävling återstår så är alltså Ljunggren klar mästare.

– Försprånget är ointagligt. Det här är femte gången i rad så det känns kul och jäkligt bra.

Ljunggren hade bra fart under hojen hela helgen. Segern var, som vanligt, helt ohotad.

Björne Carlsson, Folkare MK, gjorde sitt bästa – men ingen i Sverige är ens nära att rå på Ljunggren. Carlsson var drygt tre och en halv minut efter Joakim.

– Hojen, körningen – ja allting fungerade bra. Det var påfrestande, vi körde i sju timmar. Men jag kände mig stark och fräsch.

Carlsson ligger även tvåa i sammandraget – men det har han inte mycket förr. Ljunggren staplar nämligen upp deltävlingssegrar i SM. Eller vad sägs om 23 raka?

– Det är helt otroligt egentligen. Ingen har ens varit i närheten av det tidigare.

Vad siktar du på, 50 raka?

– Jag vet inte. Jag håller på att förhandla om kontraktet. Så jag vet inte om det blir SM nästa år. Det kanske blir Italienska- eller spanska mästerskapet. Där är det bättre motstånd.

Den här helgen var ett postivit formbesked av Ljunggren. Nu vankas det nämligen VM-deltävling två helger i rad.

– Just nu ligger jag femma i VM-sammandraget. Det är okej. Jag blev trea förra året, men klasserna är tuffare nu, säger Ljunggren.

JSM-guldet till Berg

Även junioren Fredrik Berg säkrade i helgen sitt SM-guld trots att det återstår en deltävling i Vimmerby. Berg, som är från Grythyttan och tävlar för Karlskoga, slutade trea i Tibro och skaffade sig därmed ett ointagligt förspråk ned till tvåan Jonas Bengtsson, Falun, i JSM1-klassen.

Även i JSM2-klassen är det klar vem som blir svensk mästare. Bakom Södertäljes Henrik Lindholm slåss dock Karlskogas Johan Edlund och Hallsbergs Martin Sundin om andraplatsen. Inför det avslutande racet i Vimmerby har Edlund tre poäng tillgodo på Sundin.

Mer läsning

Annons