Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Marcus avstår F1-test

I helgen kör Marcus Ericsson GP2-finalen i Abu Dhabi. Efteråt kunde han ha testat med ett formel 1-stall – om han valt att betala. Men Marcus avstår.

Annons

Efter GP2-finalen i Abu Dhabi, som avgörs i samband med formel 1-loppet på samma bana i helgen, får formel 1-teamen en möjlighet att under tre dagar testa förare inför framtiden.

Många av teamen väljer att sälja ut en eller flera av testplatserna till förare som betalar dyrt för chansen att visa upp sig. En enda dags tester med ett medelstort stall kostar motsvarande 2,8 miljoner kronor, uppger Aftonbladet.

Trots det höga priset tar många unga förare chansen, men Kumlasonen Marcus Ericsson avstår, trots att han har som mål att nå F1.

"Ville köra gratis"– Jag vet inte om det är riktigt vettigt att lägga ut det på ett test. Visst hade vi kontakter och stall var intresserade, men vi hade velat köra utan att betala för oss, men det var inte möjligt, säger Marcus till Aftonbladet.

Ericsson, som slutade tia i GP2-serien i år, tycker att teamen borde låta de största talangerna köra istället för att låta plånboken tala.

"Trist" – Det är lite trist att det ska vara så, att inte teamen väljer de förare som de anser ha potential utan de som betalar bra. Vi fokuserade på att få ihop en full budget till GP2 och det känns som om man når riktigt bra resultat där så kan möjligheten till en F1-plats komma ändå, det känns som om det är en större chans än ett betaltest, säger han.

Mer läsning

Annons