Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Marcus på pallen i Singapore

Marcus Ericsson tog säsongens fjärde pallplats när han blev tvåa i söndagens GP2-lopp i Singapore.

Annons
Marcus Ericsson, t v, bredvid vinnaren Sam Bird och trean Fabio Leimer.

Marcus, som startade i första startledet bredvid sin gamle rival Sam Bird i pole position, var tvåa i starten och bevakade sin andraplats under de 20 varven. I mål var Kumlakillen 5,7 sekunder bakom vinnaren Bird.

- Ett bra race. Jag fick en bra start och hade bra kontroll. Sam höll en jämn fart och jag lyckades aldrig komma i kapp och göra en attack, sade Marcus på prispallen efteråt.

Loppet blev helt odramatiskt, frånsett en incident efter målgång där trean i loppet, Fabio Leimer, körde rakt in i amerikanen Alex Rossi på väg till prispallen.

Marcus fick för andraplatsen 14 nya poäng och han ligger nu på sjunde plats i mästerskapet på 102 poäng. Han är bara en poäng bakom sin stallkompis Stephane Richelmi, Monaco, på sjätteplatsen.

Endast en tävlingshelg återstår, i Abu Dhabi om en månad.

- Det var synd att vi hade så dålig start på säsongen, jag hade farten redan då men många saker gick fel. Nu ärt jag i bra form och jag ser fram emot Abu Dhabi, säger Marcus.

I och med segern sätter britten Sam Bird nu ordentlig press på schweizaren Fabio Leimer i kampen om mästerskapet. Leimer leder på 179 poäng, Bird är tvåa på 172. På tredje plats ligger brasilianaren Felipe Nasr på 148 poäng.

Läs mer om Marcus pallplats i måndagens NA eller köp den som e-tidning här nedan!

Mer läsning

Annons