Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Möter legendar på Monza

Den 13-15 april ställs örebroaren Edward Sandström mot en av tidernas största motorsportlegendarer på klassiska Monza-banan i Italien.

Annons
Edward Sandström.

Niofaldige roadracingvärldsmästaren Valentino Rossi från Italien ska sensationellt testa sina vingar på fyra hjul.

Rossi har oväntat anmält sig till premiären i långloppsserien Blancpain endurance där han ska ratta en Ferrari. Den 33-årige italienaren, med smeknamnet Doktorn, kommer att köra med nummer 46 som han alltid har för att hedra sin pappa som hade just det numret när han tävlade i motorcykelsammanhang.

- Vi bestämde oss i sista minuten för att delta i Blancpain Endurance Series-tävlingen på Monza och att köra ihop med min vän Alessio Salucci blir ett stort nöje, säger Rossi.

Kör 24-timmarslopp på NürburgringEdward Sandström har i år fått kontrakt med det belgiska toppteamet WRT i serien som innehåller fem tretimmarslopp och ett 24-timmarslopp, på Spabanan i Belgien.

Nyligen blev det även klart att Sandström ska köra det klassiska 24-timmarsloppet på Nürburgring Nordschliefe. Den 19-20 maj avgörs ett av Europas mest prestigefyllda racinglopp med en publiksiffra runt  220 000 åskådare. Sandström har deltagit i loppet tidigare och haft framskjutna placeringar, bland annat en fjärdeplats 2010.

Förutom Edward består team WRT av Oliver Jarvis, britten som återfunnits i DTM med Audi de senaste åren, italienaren Andrea Piccini som vunnit VM i GT1 två gånger och dansken Allan Simonsen som blev tvåa totalt i Nürburgring 24-timmars 2010.

– Det är en väldigt stark laguppställning med mycket erfarenhet, konstaterar Edward Sandström i ett pressmeddelande.

Mer läsning

Annons