Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

NA avslöjar: Ljunggren lämnar Husqvarna

Joakim Ljunggren lämnar Husqvarna. Efter tio år, nio VM-medaljer och tio SM-guld letar endurostjärnan från Karlskoga nytt stall.

Annons

Det var efter SM-finalen i Söderhamn, där Joakim Ljunggren gjorde ett inhopp och tog sin 33:e raka deltävlingsseger, som endurostjärnan avslöjade att det av allt att döma inte blir någon fortsättning i Husqvarna 2015.

– Nej, jag ser inte ut att bli kvar i Husqvarnas VM-team. De kommer att dra ned på sin satsning från åtta till fyra förare, säger Ljunggren.

Ljunggren har kört för Husqvarna, som fram tills förra hösten gick under namnet Husaberg, sedan 2005. Under tio säsonger i teamet har han kört in tio SM-guld och nio VM-medaljer, men årets säsong förstördes till stora delar på grund av en knäskada han ådrog sig i VM-premiären. Och nu får han alltså inte någon chans till revansch.

I stället jagar Ljunggren just nu nytt team.

– Jag är lite sökande just nu. Det lutar åt att jag byter märke och att jag satsar mer på extremenduro i stället för VM nästa år, men det är inget klart. Jag har kontakt med några olika team.

Ljunggren har två tävlingar kvar för Husqvarna: Den klassiska tyska mästerskapsdeltävlingen i Zschopau och Novemberkåsan, där Ljunggren kan bli historisk genom att tangera rekordet på sex segrar. Två tävlingar där han liksom i Söderhamn i helgen kommer att köra på en fyrtaktare på 450 kubik, till skillnad från tidigare under året då han kört först en tvåtaktare på 300 kubik och sedan en fyrtaktare på 500 kubik.

Läs mer om finalen i enduro-SM i söndagens NA, papperstidningen, som går att köpa som e-tidning nedan!

Mer läsning

Annons