Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny seger - Thed 16 poäng från mästerskapet

Thed Björk defilerade till säsongens sjunde seger och avgjorde i praktiken mästerskapet. Men där bakom bjöds en hel del action i lördagens andra STCC-heat.

Annons

Allt som inte hände i lördagens första STCC-race hände i andra.

Ja, bakom Thed Björk som ledde från start till mål och tog ännu en helt ohotad seger.

BMW-bilarna med Richard Göransson och Fredrik Larsson klämde sig förbi två av de fyra först stratande Volvobilar, Robert Dahlgren och Linus Ohlsson, redan i första kurvan. Och ett halvt varv senare, nere i hårnålen, tog prins Carl Philip med sig Alexander Graff och Jocke Mangs ut i gruset efter en våldsam satsning på innern.

I samband med den incidenten hamnade en hel del grus och olja på vägen, som fick både Ohlsson och Dahlgren att snurra och orsakade en hel del incidenter racet igenom.

Göransson var ett tag uppe på andraplatsen, men flera sekunder bakom Björk. Ett misstag av BMW-föraren från Örebro gjorde dock att Fredrik Ekblom, Volvoföraren från Örebro, kunde ta sig förbi Göransson, och se till att det återigen blev dubbelt Volvo i mål.

– Jag är glad för poängen och för andraplatsen. En bra helg för mig totalt sett, säger Ekblom som öste beröm över sin teamkompis.

– Han är på en annan planet just nu. Honom är det inte mycket att göra åt. Jag önskar att jag visste vad han gjorde så bra, så jag kunde kopiera det. Men ultimat är det så att han har pacen.

Göransson, med fyra STCC-titlar under bältet, tog i och med tredjeplatsen sin första pallplats sedan premiären på Knutstorp.

– En väldigt tuff helg för oss, där tredjeplatsen ändå var väldigt skönt. Dels att få komma på prispallen, dels att få poäng med sig och kunna behålla andraplatsen i mästerskapet. Första racet var en total katastrof, där hade vi ingen pace alls. Andra såg vi som ett test och där funkade det något bättre, men vi är inte där än, säger Göransson.

Thed leder nu mästerskapet med 69 poäng med 84 kvar att köra om, och behöver alltså 16 poäng på tre race för att säkra titeln. Men någon säkerhetskörning kommer han inte att bjuda på.

– Jag bestämde mig tidigt för att köra fullt hela vägen. Folk frågar: ”Ska du köra taktiskt och säkra?” Men det kommer jag inte att göra. Jag kör som vanligt, säger Thed.

Ett mästerskap har Thed redan vunnit. I och med två fullpoängare för teamet, 48+48 poäng i helgen, har Volvo nu en ledning på 147 poäng med 144 pinnar kvar att köra om.

Mer läsning

Annons