Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ökning av nya bilar i länet

Under första halvåret i år har det nyregistrerats 3 912 personbilar i Örebro län. Det är en ökning med hela 45 procent jämfört med första halvåret 2009 då det nyregistrerades 2 696 personbilar i länet.

Annons

I hela landet har det nyregistrerats 148 670 personbilar under perioden januari-juni i år. Första halvåret i fjol nyregistrerades det 110 988 personbilar. Det innebär att ökningen på riksnivå är 34 procent, enligt färska siffror från Statistiska centralbyrån.

Det ska noteras att i de här siffrorna ingår även bilar som varit avställda och som registrerats på nytt. Men den övervägande delen av nyregistreringarna handlar om nya bilar.

- När vi summerar det första halvåret kan vi konstatera att återhämtningen på fordonsmarknaden efter finanskrisen har gått mycket snabbt, och våra prognoser pekar mot att personbilsregistreringarna ökar med nästan 30 procent och lätta lastbilar ökar med 35 procent i år, säger Bertil Moldén, vd för branschorganisationen Bil Sweden, i ett pressmeddelande.

Han påpekar också att den ökade försäljningen har varit en bidragande orsak till förbättringen av den svenska konjunkturen.

Mer läsning

Annons