Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Prylspan: Döda tid på resan

Långa resor i en bil tär på tålamodet hos de flesta, i synnerhet barn brukar tycka att det är jobbigt.

Annons

Men det går att underlätta plågan, bland annat genom att utrusta bilen med saker som får tiden att gå fortare. Vi har hittat några prylar som kan vara bra att ha till hands.

Vem gillar inte att se på film? En bärbar dvd kan roa båda stora och små i timmar. Det finns en uppsjö bärbara dvd-spelare i olika prisklasser på marknaden. Den här tillverkas av Phillips och kostar runt tusenlappen.
Det är med datorspel som med film, de flesta tycker att det är kul oavsett ålder. Dödar tid gör de med. Spelkonsolen Nintendo DS Lite kostar cirka 1 300 kronor.
Böcker och tidningar, leksaker samt förtäring. Och gosedjur så klart. Barn kan behöva många saker för att aktivera sig en längre resa. Den här stolsfickan håller ordning på pryttlarna. Finns hos resklar.se och kostar 199 kronor.
Det här lilla kylskåpet från coolstuff.se går att ställa in på både varmt och kallt. Perfekt för att hålla drycker kylda eller lite mat varm. Drivs av bilens cigarettändare, men går även koppla in i ett vanligt eluttag. Kostar 479 kronor.
Den här manicken konverterar bilens 12 volt till 220 volt, så du kan koppla in exempelvis en bärbar dator. Den har även USB-port så att du kan ladda datorn eller mp3-spelaren under resans gång. Går att sätta fast i mugghållaren. Kostar 349 kronor och kommer från coolstuff.se.
En hopfällbar liten lampa kan vara bra att ha med sig. Fungerar utmärkt som läslampa, den går att fästa på boken. Finns hos resklar.se och kostar 149 kronor.
Spork kallas detta fiffiga bestick som består av gaffel, sked och kniv i ett. Perfekt att äta matsäck med. Alla i sällskapet kan ha en egen spork, de finns i en mängd färger hos bland annat bluebox.se och kostar en tjugolapp.
Vem är smartast, du eller dina resekompisar? Ta med boken ”Vad du borde lärt dig i skolan – 899 frågor & svar” så kan ni reda ut det. Eller läs boken själv och ägna resten av resan åt att briljera med dina kunskaper. Finns bland annat hos adlibris.com och kostar drygt en hundralapp.
Ett synnerligen smart sätt att få resetiden att gå fort är att sova bort den. Öronproppar som stänger ute ljud och en ögonbindel som gör det mörkt underlättar. Det här kitet kommer från bluebox.se och kostar 65 kronor.
En nackkudde underlättar också för den som vill sova på resan. Den här gosiga varianten i tvättbar fuskpäls är uppblåsbar så den tar liten plats när den inte används. Cirkapris 200 kronor, finns hos resklar.se.
Högtalare så att alla kan lyssna på din mp3 finns från en hundralapp och uppåt. Men varför nöja sig med högtalare när man kan ha ett eget PA-system till I-poden och bli kung både i bilen, på stranden och runt lägerelden? Går även att koppla till instrument och mikrofon. Finns hos netonnet.se och kostar 2 290 kronor.
Dryck är ett måste under långa resor. Termosmugg som håller kaffet varmt och saften kall finns hos Biltema för 30 kronor.
Någonstans att göra av burken när man inte dricker ur den är också bra att ha. Dryckeshållare som man hänger på dörrsidan kostar 15 kronor hos Biltema.

Mer läsning

Annons