Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bekräftat: Kobayashi utbytt

Nu är det bekräftat att Marcus Ericsson får en ny stallkompis i helgens F1-lopp på Spa i Belgien.

Annons

Precis som NA tidigare berättat om kommer tysken André Lotterer att köra helgens F1-deltävling på belgiska Spabanan för Caterham – på japanen Kamui Kobayashis bekostnad.

Uppgifterna bekräftas av Caterham som i ett pressmeddelande skriver att Lotterer ersätter Kobayashi i helgens lopp men att japanen fortfarande ingår i teamet.

- Jag är redo för utmaningen", säger Lotterer i ett uttalande.

32-årige Lotterer

- Jag måste komma in i det väldigt snabbt, för teamet har jobbat med ett antal förändringar och vi behöver så mycket tid som möjligt på banan för att optimera bilens prestation.är en mycket meriterad förare som vunnit Le Mans 24-timmars tre gånger, som vann Super Formulas-serien 2011, som varit på pallen i det japanska mästerskapet vid sju tillfällen och som vann endurance-VM 2012. Men formel 1 har han aldrig tidigare varit närmare än en plats som testförare hos Jaguar 2000-2002..

Bakgrunden till förarbytet är det ägarbyte Caterham gått igenom under sommaren, där en grupp investerare från Schweiz och Mellanöstern tog över F1-teamet och därefter gjort stora förändringar på personal- och chefssidan.

GP-tävlingen på Spa inleds med dubbla tidsträningar på fredag.

Mer läsning

Annons