Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Eje Elgh: "Marcus bästa i F1"

Startade som tolva, i mål som 14:e man. Marcus Ericssons glädjeämne i Montreal på söndagkvällen var att han slog Felipe Nasr.

Annons

Marcus Ericsson från Kumla har kört in fem poäng i årets formel 1-serie och ligger på 15:e plats i totalställningen.

I Kanada fanns förhoppningar om nya poäng efter ett hyfsat kval. Marcus kom iväg bra i starten, tappade åtminstone inget, utan höll sin tolfteplats. Sauber valde strategin att byta däck bara en gång, och Marcus fick vänta länge på bytet från mjuka till hårda däck.

När bytet väl kom tappade han från tolfte ned till 15:e plats, och var sedan aldrig i närheten av att kunna fajtas om några poäng.

Men Eje Elgh, expertkommentator hos Viasat och dessutom Marcus Ericssons rådgivare, var mycket nöjd med svensken.

- Jag skulle säga att det nog var Marcus bästa formel 1-lopp hittills. Okej, en 14:e plats är inte vad vi hoppats på, och tangerar hans sämsta plats i mål i år. Men sättet han skötte det här var väldigt bra. Han hade helt enkelt inte material för en bättre placering, men bjöd Felipe Massa en härlig fajt i början, och höll Max Verstappen bakom sig på slutet.

- Han kan vara stolt, och väldigt glad över att ha distansierat teamkollegan Felipe Nasr ordentligt, sa Elgh till Viasat.

Det mest positiva för Ericssons del var att han var långt före teamkollegan Felipe Nasr, som hade en jobbig helg och kom i mål som 16:e bil. Brasilianaren har annars ett övertag på Ericsson resultatmässigt så här långt.

Lewis Hamilton ledde från start till mål i sin Marcedes, följd av teamkollegan Nico Rosberg.

Nästa race om två veckor i Österrike.

NA:s direktrapportering från tävlingen finns här intill.

Mer läsning

Annons