Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elgh: "Vi har inget F1-avtal för Marcus"

Rådgivaren Eje Elgh är oförstående till de nya uppgifterna om att Marcus Ericsson är klar för formel 1.

Annons
Marcus Ericsson.

- Jag tycker det är konstigt. Om det verkligen är nåt på gång borde jag veta mycket mer, säger han.

Strax före jul skrev den finska tidningen Turun Sanomat att Marcus och japanen Kamui Kobayashi ligger bäst till för att ta hand om Caterhamstallets två platser. Enligt Eje Elgh har det gamla ryktet fått ny fart via Eurosport.

- Jag har tittat lite på vad som försiggår. En kille har skrivit på twitter att Marcus ska köra tillsammans med Kobayashi och det basuneras nu ut av en journalist på Eurosport, säger han.

- Dessutom pågår det just nu en jättestor racingmässa i Birmingham där alla racingmänniskor befinner sig. Folk pratar och vissa tror sig veta. Rykten sprids lätt.

Så vad är sant och inte sant?

- Vi har inget avtal med Caterham för Marcus. Jag vet lika lite som alla andra om han kan finnas med i beräkningarna. Efter två månaders spekulationer har jag inte fått någon info.

Så du dementerar uppgifterna?- Jag dementerar inte men svarar att jag inte har nån jävla aning. Jag tycker det är konstigt Om det verkligen är nåt på gång borde jag veta mycket mer.

Eurosport uppger att ett tillräckligt stort sponsringskapital säkrats och att Marcus presenteras av Caterham som en av stallets två förare inom kort.

Uppgifter som Eje Elgh bestrider:

- Jag har inga pengar, Marcus har inga pengar och nån sponsor har vi inte. Du kan publicera samma artikel som du skrev förra gången och bara byta ut Turun Sanomat mot Eurosport som källa. Det är ingen förändring.

Men du har ju kontakter inom Caterham sedan din egen racingkarriär?

- Ja, men jag känner ingen som tar såna chefsbeslut.

NA har sökt Marcus Ericsson för en kommentar utan att lyckas.

Mer läsning

Annons