Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ericsson lyckades inte upprepa kvalsuccén

Marcus Ericsson startar från 13:e startruta i söndagens F1-lopp i Bahrain.

Annons

Marcus Ericsson lyckades inte följa upp sin kvalsuccé och ta sig till den tredje och sista kvalomgången för tredje loppet i rad.

När lördagens kval avgjordes i elljus på Bahrain International circuit klarade Kumlakillen den första kvalrundan, då han hade tolfte tid av 20 förare, men slogs ut i Q2.

För att spara på de mjuka däcken körde Ericsson bara ett varv i den andra kvalomgången men en miss i kurva 13 gjorde att han tappade dyrbar tid. Direkt över mållinjen var han tia, på den sista platsen till Q3, men omgående blev han passerad och slutade på 13:e plats vilket också blir han startposition i söndagens lopp.

Stallkompisen i Sauber, Felipe Nasr, blev även han utslagen i den andra kvalrundan. Brasilianaren noterade tolfte tid och startar därmed ett pinnhål före Ericsson.

Ericsson bytte golv i sin bil inför lördagen men efter att ha slutat på 13:e plats i tredje tidskörningen byttes golvet på nytt.

- Bilen var helt galen i högersvängarna, sade expertkommentatorn Eje Elgh, tillika Ericssons rådgivare, i Viasats tv-sändning.

Mer läsning

Annons