Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ericsson om nya stallkompisen: "Inte bästa polare"

För första gången kommenterar Marcus Ericsson valet av sin nye stallkompis i formel 1.

Annons

Natten mot torsdagen blev det officiellt att brasilianaren Felipe Nasr bildar förarpar med Marcus Ericsson hos Sauberteamet kommande säsong.

En förare som Ericsson haft flera heta dueller med i GP2, serien närmast under F1, under säsongerna 2012 och -13.

De blivande stallkompisarna hade bland annat dispyter under GP2-loppen på Silverstone och i Budapest förra året.

– Det är klart att vi kanske inte är bästa polare, men samtidigt är vi båda professionella. Jag tror att det kan bli ett jäkligt bra samarbete, säger Ericsson till Viasatsport.

Samtidigt framhåller Kumlakillen:

– Det känns bra. Han är en duktig chaufför och vi körde rätt mycket mot varandra i GP2 och hade lite duster där. Men han är absolut en bra förare. Det kan bli jättebra.

Har ni haft så pass tuffa duster att ni inte varit de bästa kompisar, eller hur har det sett ut?

– Det är klart att vi kanske inte är bästa polare, men samtidigt är vi båda professionella och jag tror att vi kommer att jobba på ett bra sätt tillsammans. Vi är två unga förare som vill framåt, så jag tror att det kan bli ett jäkligt bra samarbete. Sedan vill man alltid slå sin teamkamrat, och det kommer inte att vara någon skillnad nästa år. Vi kommer att jobba hårt tillsammans och göra det på ett bra sätt, säger Ericsson till Viasat.

Ericsson, som just nu befinner sig i Nasrs hemland Brasilien för att följa helgens lopp i Sao Paolo, säger också att han fortfarande inte vet om hans nuvarande team Caterham kommer till start i det sista loppet Abu Dhabi.

Läs Henrik Brändhs krönika om Marcus Ericsson och hans nye stallkompis i fredagens pappers-NA eller köp den som e-tidning här nedan!

Mer läsning

Annons