Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frustrerad Marcus: "Nån hade ställt in bromsarna helt fel"

Det var en frustrerad Marcus Ericsson som kritiserade Caterhams mekaniker efter fredagens tidskörning inför F1-loppet på Spa i Belgien. 

Annons
Marcus Ericsson.

- Vi har lite nytt folk i garaget så nån hade gjort ett misstag och ställt in bromsarna helt fel. Det var nästan okörbart i stort sett hela första träningen innan de förstod vad problemet var, säger Marcus till Viasat Motor.

Med ett antal uppdateringar på bilen, bland annat nytt chassi och ny nos, var det en förhoppningsfull Marcus som rullade ut till den första tidsträningen.

Men han insåg snabbt att bilen betedde sig konstigt och han snurrade också oförklarligt vid ett tillfälle. Marcus var dessutom långsammast av alla på förmiddagen.

Efteråt förklarade han varför:

- Jag tappade hela första träningen på grund av att jag inte kan bromsa. Det var lite tråkigt att det blev så.

- Sen har vi under hela dagen haft problem med vår powerunit som inte gått nåt bra. Vi tappade fyra-fem tiondelar per varv jämfört med teamkamraten (André Lotterer) rakt fram. Det är inte superkul när det blir så men vi får jobba hårt i kväll för att försöka lösa problemen till i morgon, säger Marcus till Viasat.

I den andra tidsträningen var det bättre fart på Marcus som noterade 19:e tid av 22 förare. Men då klockades varken Pastor Maldonado, som kraschade, eller Sebastian Vettel för någon tid alls.

- Bromsproblemen var utsuddade till andra träningen så det var väldigt positivt. Men vi har problem med poweruniten som kvarstår. Vi ger bort alldeles för mycket tid rakt fram och det är väldigt frustrerande när man inte kan vara konkurrenskraftig ens rakt fram.

Vad betyder det att du var snabbare än din nye stallkompis André Lotterer under det andra passet?

- Egentlgen ingenting. Det är bra, men det är inget vi lägger nån större vikt vid. Vi måste jobba tillsammans som ett team och förbättra oss så att vi kan komma närmare Marussia. Det är vårt huvudmål, säger Marcus Ericsson.

Under lördagen genomförs den tredje och sista tidsträningen innan det är dags för kval med start 14.00. Loppet avgörs sedan på söndag.

Mer läsning

Annons