Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klart: Han blir Marcus teamkompis 2015

Förra veckan skrev Marcus Ericsson på för Sauber. Nu har stallet även gjort klart med hans teamkompis 2015.

Annons
Felipe Nasr.

Det blir brasilianske GP2-föraren Felipe Nasr som tar den andra förarplatsen bredvid Marcus Ericsson i Sauberstallet 2015. Det bekräftar det schweiziska teamet på sin hemsida sent på onsdagskvällen.

– Ett vitkgit steg i min karriär och en oförglömlig stund som jag tillägnar alla mina supportrar, min familj, mina vänner, mina sponsorer och mitt hemland, säger Nasr till Saubers hemsida.

I ryggen har Nasr en riktig storsponsor i investmentbanken Banco do Brasil, och banken kommer nu att bli huvudsponsor åt Sauber med reklam både på sidorna av bilen och bakvingen.

Att bankpengarna hjälpt Nasr in i Sauberteamet är inget som stallchefen Monisha Kaltenborn sticker under stol med.

– Banco do Brasil är en viktig kompanjon för Felipe, och vi är glada över att ett så prestigefyllt företag stöder honom i detta viktiga steg, säger hon till hemsidan.

Nasr är 22 år gammal, har beskrivits som brasiliens största racingtalang sedan Ayrton Senna, och har de senaste de senaste tre åren huvudsakligen kört i GP2-serien. 2012 slutade han på tionde plats, två placeringar bakom Marcus Ericsson, och 2013 blev han fyra, två placeringar före Marcus. I år ligger Nasr tvåa, utan chans på titeln, inför finalen i Abu Dhabi. I år har Nasr dessutom varit testförare åt Williams där han fick chansen att testa F1-bilen den första tidsträningen inför Bahrains GP i april. Där var brassen 2,7 sekunder snabbbare än Ericsson.

Ericsson och Nasr har inte tidigare kört i samma stall, men 2013 kom Marcus in som ersättare för Nasr i Dams i GP2. Det året gick de båda förarna många heta duster i GP2-serien, och bland annat straffades Ericsson med ett extra depåstopp för att ha tryckt ut Nasr i starten av ett race på Silverstone.

Mer läsning

Annons