Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klart: Marcus förlänger med Sauber

Marcus Ericsson kör Formel 1 för Sauber även nästa säsong.

Annons

Marcus Ericsson får fortsatt förtroende i Sauber och i Formel 1. Han och teamkollegan Felipe Nasr har båda skrivit på ett avtal med stallet som sträcker sig även över nästa år, 2016.

Det skriver Sauber i ett pressmeddelande.

- Jag är väldigt glad att Sauber har förtroende för mig och min potential ytterligare ett år. Jag har många bra minnen från mitt första år här, säger Marcus i pressmeddelandet och fortsätter:

- Det har gått bra ända från början, och det är värt att nämna att jag tog mina första poäng direkt i inledningen. Jag lär känna alla i teamet mer och mer och jag känner mig uppskattad och betydelsefull som förare. Det känns hedrande att vara en del av Sauberfamiljen och jag ska fortsätta att göra mitt bästa för att nå framgångar.

Sauberchefen Monisha Kaltenborn ser stor potenital i både Marcus och Felipe:

- Redan nu visar förarna och teamet att vi är på rätt väg. Vi har fullt förtroende för Marcus och Felipes talang och skicklighet. Båda har uppvisat stabila prestationer, fått erfarenhet och lärt sig mycket snabbt. Vi uppskattar verkligen att ha dem i teamet som de båda ger en positiv boost, säger Kaltenborn och fortsätter:

- Trots att de båda är unga så arbetar de väldigt professionellt, både på och utanför banan. Både Marcus och Felipe är redan involverade och hängivna till att utveckla nästa års Sauber-bil.

Kumlasonen,

som inom en snar framtid blir örebroare, inledde sin F1-karriär i det numer nedlagda stallet Caterham 2014. Men kritade på för Sauber inför den här säsongen, 2015. Det visade sig bli en succé. Redan i det första loppet plockade Marcus hem sina första F1-poäng, när han kom på åttonde plats i Australiens GP. Han blev då den förste svenske formel 1-förare att ta poäng - på 26 år. Åttondeplatsen gav honom fyra poäng. Ytterligare en har det blivit. I Kinas GP körde Marcus in som tionde förare.

Ericsson

ligger nu med sina fem poäng på 16:e plats i sammandraget. Fem placeringar och elva poäng bakom teamkamraten Nasr. Leder gör Lewis Hamilton, Mercedes, på 194 insamlade poäng. Redan i helgen har Marcus chans på att plocka nya poäng. Då avgörs Ungerns GP.

NA har försökt att nå Marcus Ericsson för en egen kommentar.

Mer läsning

Annons