Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kraschade med Marcus bil

Saubers reservföraren Raffaele Marciello fick ett abrupt avbrott i den andra testdagen i Barcelona.

Annons
Skärmdump från Ian Parkes, korrespondent för Autosport, Twitter-konto.

Efter en svag formel 1-helg i Barcelona för Marcus Ericsson följde Kumlasonen upp sin 14:e-plats med ett succétest i samma stad under tisdagen. 24-åringen var näst snabbast av samtliga förare och hann köra 98 varv på samma bana som helgens F1-race. Endast Nico Rosberg, Mercedes, hade en snabbare tid.

På onsdagen var det dags för den andra och sista testdagen för F1-teamen. Den här gången var det Saubers reservförare Raffaele Marciello som satte sig bakom ratten i Marcus bil. Något som slutade med en våldsam krasch för den 20-årige schweizaren.

Röd flagg hissades när föraren under morgonen sladdade i tredjekurvan och åkte rakt in i vallen. Som tur var kunde Marciello kliva ur helskinnad, men Ericssons bil däremot fick sig en rejäl törn med en skadad framsida. Bilen kunde inte lagas förrän efter lunchpausen då Marciello åter var tillbaka på banan och fick nionde snabbaste varvtid.

Snabbast under den andra testdagen var återigen Mercedes. Den här gången med reservföraren Pascal Wehrlein bakom spakarna.

Mer läsning

Annons