Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Marcus bästa test – någonsin

Andra dagen i Sauberbilen. Då gjorde Marcus Ericsson sitt bästa test någonsin.

Annons

Marcus Ericsson följde upp tisdagens 95 varv med att ratta sin nya bil till en fjärdeplats i onsdagens säsongsavslutande F1-test i Abu Dhabi. Ett rekordbra testresultat för Kumlakillen som dessutom noterade flest varv av alla förare.

Den bästa varvtiden, 1.44,551, var mindre än två sekunder bakom testföraren Pascal Wehrlein i Mercedes VM-vinnande bil. Marcus blivande stallkompisen Felipe Nasr rattade en Williams, men var över sekunden bakom Ericsson.

– Jag har haft ett par riktigt bra dagar, börjat lära känna folk i teamet och börjat jobba ihop med allihop. Att börja köra C33:an och börjat få en känsla för bilen, och få input inför nästa år har också varit viktigt, säger Marcus i ett pressmeddelande.

Med 112 varv var Marcus den ende föraren som nådde över hundra – och över två dagar blev det över 200 varv för Kumlakillen.

– Jag tycker det är jäkligt bra med så många varv utan att göra några misstag. Jag gissar att han är nöjd med dagen för det borde han vara. Att han fick två testdagar är jättebra och mer än vad vi hade hoppats på, säger rådgivaren Eje Elgh till Viasat sport.

Onsdagens test i Förenade arabemiraten var säsongens sista. Nu får Ericsson vänta till den 1 februari för nästa chans att köra formel 1-bil. Då drar försäsongstesterna igång i spanska Jerez.

Mer läsning

Annons