Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Marcus blir örebroare: "Kastar ägg på vattentornet"

Marcus Ericsson lämnar Kumla - och blir örebroare.

Annons

Förra året var han kung i stan, underhöll 10 000 åskådare på Örebro race day. Nu kan NA avslöja att Marcus Ericsson tar steget fullt ut och flyttar till Örebro.

- Nu kommer alla kumlingar att kasta ägg på vattentornet i Kumla, ler han.

Det är lite känsligt, det märks. Men nu väljer Kumlas formel 1-förare att lämna Kumla för Örebro. I onsdags fick Marcus nycklarna till sin nya lägenhet på 85 kvadratmeter på Nygatan. Marcus flyttar därmed från vattentornet i Kumla där han haft sin lägenhet i fyra år.

– Finns väl ingen jättestor anledning till varför jag flyttar men jag hittade ett bra ställe i Örebro där jag tror jag kan trivas. Det känns mer naturligt att bo i Örebro för min del, förklarar han.

När går flyttlasset?

– Jag måste renovera och greja så det blir nog några månader till i Kumla innan jag har allt klart inne i stan. Får sätta farsan (Tomas) på sommararbete.

Nu kan Marcus smidigare följa favoritlaget Örebro Hockey. Han får gångavstånd till Behrn arena.

– Det är nära till hockeymatcherna på vintern, det är bra. Och så har jag nära till Java för att äta frukost. Då kan jag sitta och ljuga med alla hockeyspelare, haha.

Samtidigt hälsar Marcus till alla Kumlabor som måhända kan reagera över flytten.

– Jag kommer alltid att vara kumling i grunden. Det är viktigt att påpeka.

NA har Henrik Brändh och Veronika Ljung-Nielsen på plats på Silverstone. Följ  liverapporteringen därifrån och  läs en längre intervju med Marcus Ericsson inför helgens lopp i dagens pappers-NA eller köp den som e-tidning.

Mer läsning

Annons