Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Marcus flyttas upp en placering

Marcus Ericsson blev sist i mål i Italiens Grand Prix på Monza - men flyttas upp en placering i efterhand och slutar på 19:e plats.

Annons

Marcus Ericsson upplevde ett tufft kval i lördags då han var sist och dessutom blev bestraffad och tvingades starta söndagens lopp från depån.

Ute på banan

genomförde Caterhamföraren de 53 varven utan dramatik även om ett tejpliknade föremål hängde ut från sveskens bil under andra halvan av loppet.

Marcus var sist av de förare som lyckades korsa mållinjen, som 20:e man.Efter målgång blev dock Sauberföraren Esteban Gutierrez bestraffad med drive through efter en kollision med Romain Grosjean och Marcus flyttas därför upp ett pinnhål, från 20:e till 19:e plats.

Stallkompisen Kamui Kobayashi slutade på 17:e plats, före Marussiaföraren Jules Bianchi, och är nu klar etta i stallet.

Redan efter fem varv bröt Marussiaföraren Max Chilton, den förare Marcus haft mest duster med i år.

Det gick ett besviket sus genom den italienska publiken när Ferrariföraren Fernando Alonso körde av banan och blev stående i första kurvan efter 28 varv. Spanjoren gick med tunga steg bort till depån. Slutkört.

Kampen om segern blev dramatisk. Trots en misslyckad start från Mercedesföraren Lewis Hamilton, som föll från första till fjärde plats, luckades britten ta hem segern. Men det krävdes ett ordentligt misstag av värsta rivalen och stallkompisen Nico Rosberg som brände rakt fram genom chikanen efter start- och målrakan. Rosberg var då i ledning. Han fick nu nöja sig med andra plats.

Trea blev Felipe Massa.

NA har reportageteamet Henrik Brändh och Veronika Ljung-Nielsen på plats på Monza. Läs mycket mer om loppet i måndagens pappers-NA eller köp den som e-tidning i morgon.

Mer läsning

Annons