Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Marcus: "Inte en strålande dag"

Solen sken - men inte på Marcus Ericsson.

Annons

- Inte en strålande dag, säger den nyblivne örebroaren efter 18:e träningstid inför Storbritanniens Grand prix på Silverstone.

Att Sauber, efter den pigga starten på säsongen, halkat efter syntes tydligt under fredagens tidskörning på Silverstone.

Marcus Ericsson tvingades följa första träningspasset från depån då reservföraren Raffaele Marciello fick göra sitt tredje inhopp för säsongen. Den 19-årige italienaren, som tillhör Ferraris talangprogram,  hade då 15:e träningstid och var snabbare än de båda McLarenförarna Fernando Alonso och Jenson Button.

På eftermiddagen var Marcus tillbaka i bilen. Men trots att han körde flest träningsvarv (36), tillsammans med Carlos Sainz jr, lyckades Ericsson bara hålla de båda Marussiaförarna Will Stevens och Roberto Mehri bakom sig tidsmässigt.

- Inte en strålande dag men vi visste att det skulle vara rätt så tufft. Det här är en bana som är rätt så krävande för en förare och att missa första träningen är inte optimalt. Så det tog lite tid att komma in i allt, säger Ericsson till NA.

Marciello har inskrivet i sitt kontrakt att han ska ersätta Ericsson och stallkompisen Felipe Nasr under två träningstillfällen under säsongen och det här var andra gången som svensken fick stå åt sidan.

Trots att Sauber tvingas vänta på sina uppdateringar på bilen, och trots avsaknaden av nödvändig downforce, var Marcus inte helt uppgiven efter träningen.

- Jag tycker att mot slutet av träningen så kändes det helt okej. Då började jag få in rytmen i körningen.

- Över lag var det inte en jättebra dag men jag fick ändå lite svar inför morgondagen med inställningar på bilen. Den set up vi provade visade sig inte riktigt funka och jag var inte jättenöjd med balansen i bilen. Men inför kvalet är planen att gå tillbaka till så som bilen brukar vara inställd. Då kommer vi inte att försöka hitta grepp som vi inte har. Det ger en bättre känsla helt enkelt, en känsla som jag känner igen mer.

Bra att få många varv i kroppen?

- Ja, jag hade ju lite att ta igen eftersom jag missade första träningen så vi körde på så mycket vi kunde.

Stallkompisen Felipe Nasr hade 16:e träningstid på eftermiddagen. Brasilianaren var halvsekunden snabbare än Ericsson.

Är det ungefär på den nivån Sauber ligger just nu?

- Ja, jag tror den här banan är en bana som inte passar vår bil just nu. Vi får försöka fajtas med McLaren . Det är där vi kommer att ligga den här helgen som det ser ut som. Men jag hoppas att de förändrade inställningarna på bilen kan föra oss högre upp i listan.

Nico Rosberg var snabbast under eftermiddagspasset, före Kimi Räikkönen och Sebastian Vettel.

På förmiddagen toppade hemmafavoriten och regerande världsmästaren Lewis Hamilton listan.

Läs ett reportage med Felipe Nasr i lördagens pappers-NA eller köp den som e-tidning. Dessutom har NA:s reportageteam i England besökt Ronnie Petersons gamla bostad i Maidenhead där den nuvarande ägaren bjöd på en överraskning.

Mer läsning

Annons