Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Marcus: "Jag vet lika lite som alla andra"

Marcus Ericsson har varit tyst sedan det blev klart att Caterham tvingas avstå F1-tävlingarna i USA och Brasilien. Nu tar han bladet från munnen.

Annons

I intervjun med viasatsport.se berättar Marcus Ericsson om den senaste, turbulenta tiden, och om ovissheten inför framtiden.

Caterham-stallet, där Marcus är en av förarna, har stora ekonomiska bekymmer, som stora att en brittisk konkursförvaltare nu försöker reda upp situationen.

Men Caterham kommer inte att köra de två närmaste av tre återstående tävlingar den här säsongen. Möjligen kan teamet återkomma till avslutningen i Abu Dhabi den 23 november.

- Det är så klart jättetråkigt att inte få köra i USA och Brasilien, särskilt som det gått så bra i de senaste racen. Både jag och teamet hade hittat rätt, och jag hade fått mer självförtroende både för bilen och min egen körning, säger Marcus till viasatsport.se.

Däremot vet han inte mycket om vad som kommer att hända, och Marcus berättar att han fått läsa sig till en hel del själv.

- Det har inte varit mycket information alls. Man kan väl förstå det också. De har väl fullt upp borta i England, med tanke på allt som hänt under så kort tid.

Att Caterham kommer till start i Abu Dhabi är en överlevnadsfråga för stallet, som i annat fall mister sin F1-licens.

- Jag vet inte hur mycket man vågar hoppas. I vilket fall vore det väldigt bra att få köra sista F1-racet.

Han medger att han och övriga inblandade i teamet känner en stor oro, men att han vet lika lite som alla andra om hur det kommer att bli.

- Det har varit lite rykten och så om att det är folk som är intresserade av att köpa teamet, det är väl det man får hoppas på, så att det rullar igång och vi kommer till start i ABu Dhabi.

Självklart funderar Marcus Ericsson över framtiden, inte bara den allra närmaste. På frågan om han vill stanna i Caterham nästa säsong, om teamet överlever, svarar han:

– Det vet jag inte. Vårt team håller ju standard för Formel 1, och det är ju där fokus ligger. Mitt jobb är att köra, det finns andra som sköter resten. I år har varit ett läroår, och det är väldigt mycket att ta in i Formel 1. Det går inte förbereda sig för hur det egentligen är, det är en väldigt stor omställning. De sista racen har jag blivit varmare i kläderna och visat vad jag är kapabel till. Därför vore det väldigt synd om man inte fick bygga vidare på det nästa säsong.

Mer läsning

Annons