Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Marcus: "Märker direkt att det är en annan nivå"

På tisdagsmorgonen gjorde Kumlasonen Marcus Ericsson debut i sitt nya F1-stall Sauber. Det blev 95 varv.

Annons

På banan i Abu Dhabi fick Marcus Ericsson chansen att för första gången sätta sig i en F1-bil tillhörande schweziska stallet Sauber. Detta under en testdag med sitt nya team. Sauber skriver på Twitter att Ericsson körde 95 varv med 1.46,253 som bästa varvtid.

– Man känner att den är bättre men det är samtidigt svårt att göra en rak jämförelse. Visst är den lite knepig att köra – det har man sett på Sauberförarna – men för mig handlar det om att lära mig vilka egenskaper bilen har och hitta rätt känsla, säger Marcus till F1-kommentatorn Janne Blomqvists blogg på Teknikens världs hemsida.

Marcus var inte bara nöjd med bilen, utan också med själva teamet.

– Man märker direkt att det är en annan nivå på hur man jobbar och vilken erfarenhet som finns i ingenjörsstaben, alla är mycket noggranna vilket naturligtvis känns bra för mig också. Teamet var också nöjda med att tidigt få en indikation på hur jag tycker bilen är och hur jag själv vill ha saker och ting vilket är viktigt inför fortsättningen, säger han till bloggen.

Att Marcus redan nu kan provköra en bil beror på att han tidigare i höst brutit sitt kontrakt med Caterham. Han ska under tisdagen och onsdagen bekanta sig med Sauberbilen.

– Felipe Nasr, Marcus teamkamrat nästa år, är fortfarande kontrakterad med Williams och det innebär att han inte får köra. Ofta skrivs avtalen så att de avslutas 5-10 dagar efter sista tävlingen. Men vi avslutade Marcus kontrakt med Caterham tidigare, just med tanke på att han skulle vara fri. Om den här möjligheten skulle dyka upp. Vi tycker att det är bättre att köra än att inte köra, säger hans rådgivare Eje Elgh till Viasat.

Mer läsning

Annons