Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Marcus om ägarbytet: "Får se om det bli någon skillnad"

På tordagen träffade Marcus Ericsson för första gången den nya ledningen i sitt formel 1-stall Caterham. 

Annons

- Det är väldigt nya nyheter och jag har inte märkt så mycket än. Vi har jobbat på som vanligt inför det här racet och vi får se om det blir någon skillnad, säger Ericsson till Viasat.

Marcus är nu på plats på Silverstone i England för säsongens nionde F1-lopp. Sent på torsdagseftermiddagen dök först ny stallchefen Christijan Albers upp tätt följd av Colin Kolles som sytt ihop affären med hjälp av investerare från Schweiz och Mellanöstern.

Albers var den ende i den nye ledningen som gick med på att bli intervjuad av media.

- Det kommer att bli ett tufft jobb. Vi kommer att ändra en massa saker men det här är bara andra dagen, säger Albers till Viasat.

Marcus Ericsson har knappt hunnit träffa sin nya stallchef ännu men säger:

- Jag fokuserar hundra procent på körningen och på jobbet med mina ingenjörer. Nu blir det nytt med Colin och Christijan och de nya investerarna och det ska bli kul att jobba ihop med dom. Jag hoppas att vi kan utveckla bilen och teamet under säsongen.

Vad hoppas du ska hända?

- Jag hoppas vi ska få en bil som kan bli bättre närmaste tiden så att vi kan konkurrera med dom som är framför oss, säger Marcus till Viasat.

Hur stora utsikter till det finns det?

- Jättesvårt att säga.

Vad vet du om Colin Kolles?

- Inte mycket alls om jag ska vara ärlig men det ska bli intressant att börja jobba med han och Christijan.

Vad kan Christijan Albers tillföra?

- Jag tror att det alltid är bra att ha folk som varit involverad i motorsport på toppnivå och som dessutom kört i formel 1 för inte allt för länge sen. Jag tror det kan vara en väldigt bra sak, säger Marcus Ericsson.

Läs ett större reportage om Marcus Ericsson där han betygsätter samtliga sina F1-lopp i fredagens NA, papperstidningen, eller köp den som e-tidning nedan!

Mer läsning

Annons