Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Marcus om avhoppet: "Självklart tråkigt"

Direkt efter racet på Monza släpptes bomben i Caterhamstallet: Nye stallchefen Christijan Albers avgår med omedelbar verkan.

Annons
Christijan Albers avgår.

Det rådde stor förvirring i Caterhamstallets garage när det bara timmar efter racet på Monza stod klart att stallchefen Christijan Albers.

– Jag hörde det nu för fem minuter sedan. Det är lite förvånande, jag hade ingen aning om detta. På mötet efter loppet så sa han ingenting. Det är tråkigt, självklart, Albers kom in med positiv energi i teamet och har jobbat hårt, säger Marcus till NA.

Stallets svenske chefsmekaniker, karlskogingen Charlie Häggstam, var inte lika besviken när han tog emot nyheten, och välkomnar att italienaren Manfredo Ravetti nu tar över jobbet.

– Det finns  personer som kan göra det bättre än vad Albers gjort. Ravetti är inte alls likadan som Christijan, Ravetti är tyst och lugn, säger, Häggstam till NA.

Albers själv gjorde sig otillgänglig efter sitt besked, men i ett officiellt uttalande från Caterhamstallet säger holländaren att han avgår av privata skäl.

– Jag vill få mer tid för min familj, säger han i ett pressmeddelande.

Enligt vad NA erfar är Albers fru svårt sjuk, och paret har två barn.

Albers kom in i rollen som stallchef, och därmed Marcus Ericssons chef, när ett konsortium av investerare från Schweiz och Mellanöstern köpte stallet i juli.

– De senaste månaderna har jag lagt all min energi på att få övertagande av stallet att gå så lugnt som möjligt, och att åstadkomma de bästa tänkbara resultaten för våra investerare, sponsorer och alla som är involverade i Caterhams F1-team, säger Albers i pressmeddelandet, och fortsätter:

– Jag har jobbat outtröttligt för att rekonstruera teamet och samtidigt jobba med tekniska uppdateringar på bilen. Genom att göra det har vi skapat en bättre grund för teamets framtid och åstadkommit betydande förbättringar av bilens fart.

Nu tar alltså Manfredi Ravetto, som tidigare varit vice stallchef och general manager i Caterham, över som stallchef.

– Christijan har varit en stor tillgång för stallet från ögonblicket han kom hit. Det har varit några tuffa månader, men vi har arbetat oss framåt tillsammans och vi vill verkligen tacka Christijan för hans hårda och dedikerade arbete för stallet, säger Ravetto i pressmeddelandet.

NA har Henrik Brändh och Veronika Ljung-Nielsen på plats på Monza – och duon bjuder på mycket mer läsning och bilder i morgondagens NA, papperstidnignen, och här på na.se!

Mer läsning

Annons