Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Marcus sist på Monza

Incidenten under kvalet blev ödesdiger. När Marcus Ericsson tvingades starta från depån hade han ingen chans att konkurrera i formel 1-loppet på Monza.

Annons

Nej, Marcus Ericsson fick ingen rolig dag på Monza.

Efter att ha legat sist i princip hela vägen rullade han i mål elva sekunder bakom näst sista bil, Marussias Jules Bianchi, och tog en 20:e-plats då Max Chilton och Fernando Alonso bröt.

Marcus fick starta från depågatan efter att ha åkt på en bestraffning för att ha kört för tufft under dubbla gulflaggor i kvalet. Ut på fjärde varvet var han förvisso bara 0,9 sekunder bakom Romain Grosjean, men sedan ökade luckan skarpt.

Kumlasonens taktik var att ligga kvar på den hårdare gummiblandningen så länge som möjligt, och gick inte i depå förrän på 31:a varvet, sist av alla i fältet, men hade då avslutat med två bedrövliga varv och hade 16,5 sekunder upp till Jules Bianchi som var näst sist. Ut ur depån var Marcus 33,3 sekunder bakom Bianchi, men på de mjuka däcken radade Caterhamföraren upp personbästavarv och krympte luckan till som minst 22,4 sekunder. På näst sist varvet punkterade dock Saubers Esteban Gutierrez och rasade genom fältet, och mexikanen rullade i mål bara 10,8 sekunder före Marcus.

Sammantaget låg Marcus sist på banan i 41 av 53 varv, och hade bara Grosjean, teamkompisen Kamui Kobayashi och Gutierrez i enstaka varv i samband med depåstopp. Kobayashi slutade på 17:e plats, före Gutierrez och Jules Bianchi.

I täten fick

Mercedes Lewis Hamilton en praktusel start från pole position, och var nere på fjärde plats innan han inledde en klättring och till slut hetsade teamkompisen Nico Rosberg av banan för att överta ledningen och därifrån kvittera ut en säker seger.

Mer läsning

Annons