Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Marcus stallkompis kör – för konkurrenten

Här är nästa förarbyte inför helgens formel 1-lopp. Alexander Rossi, som körde för Caterham så sent som under Kanadas GP i juni, ersätter Max Chilton i ärkerivalen Marussia i söndagens race.

Annons
Alexander Rossi.

Först fick Marcus Ericssons stallkompis Kamui Kobayashi kliva åt sidan för André Lotterer.

Nu blir det förändringar även i ärkerivalstallet Marussia inför söndagens GP på belgiska Spabanan.

Max Chilton ställs åt sidan – för Alexander Rossi som så sent som i mitten av juli lämnade just Caterham. Den amerikanske 22-åringen testkörde för Caterham under ett av fredagspassen i Kanada i juni, men tvingades lämna stallet efter sommarens ägarbyte. Redan då stod det klart att han var klar för bottenkonkurrenten Marussia, men först nu står det klart att han verkligen kommer att få köra race för teamet.

– Det är självklart att jag är exalterad över att få möjligheten att köra ett F1-race för första gången. Jag kan inte tacka Marussiateamet nog för det här förtroendet, säger han i ett pressmeddelande.

Rossi blir den förste amerikanen i formel 1-cirkusen på över sju år. Senast var Scott Speed på Nürburgring i juli 2007.

Max Chilton satte rekord när han tog sig i mål i sina 22 första F1-race, en svit som sprack när han tvingades bryta i Kanada i juni. I VM-sammandraget ligger både han och Kobayashi bakom Marcus Ericsson, som ligger på 18:e plats.

Mer läsning

Annons