Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Marussia: Hetsade inte Bianchi om Marcus

Under tisdagen spreds uppgifter om att Jules Bianchi hetsades in i sin svåra olycka av sitt team, eftersom Marcus Ericsson närmade sig bakifrån. Något som nu tillbakavisas kraftfullt.

Annons
Marcus Ericsson jagar Pastor Maldonado och Jules Bianchi på Suzukabanan, minuter före den ödesdigra kraschen.

På tisdagen gick tunga motorsportsmagasinet Autosport ut med uppgifter om att en tung källa inom det internationella bilsportförbundet FIA berättat att formel 1-teamet Marussia hetsat Jules Bianchi att öka farten, trots dubbla gulflagg och tungt regnväder, precis före den franske förarens svåra krasch på Suzukabanan i Japan för tio dagar sedan.

Orsaken: Att Marcus Ericsson körde så bra bakom, och var på väg ikapp Bianchi.

"På radio hetsade Marussia honom att gå snabbare för att köra ifrån Ericsson. Det finns på band", ska källan ha skrivit till Autosport i ett sms.

Men på onsdagen gick Marussiateamet ut med en kraftfull dementi mot Autosports uppgifter, och skriver bland annat att teamet är chockat av anklagelserna. "Det är ett obestridligt faktum att Bianchi saktade ned under gulflagg. Det framgår av datan som teamet lämnat till FIA, och det bekräftades av FIA:s tävlingsledare Charlie Whiting på en presskonferens i Sotji den 10 oktober", skriver teamet.

Och vidare: "En ljudkopia av hela radiokonversationen mellan Jules och teamet har lämnats till FIA, och det framgår tydligt att teamet inte kom med några som helst uppmaningar till Jules om att köra fortare."

Samtidigt framgår det av Bianchis sektortider från loppet att han trots den allt svårare väderleken faktiskt ökade takten varvet före kraschen.

När det gäller tillståndet för Jules Bianchi kom den senaste uppdateringen av läget på tisdagen, då teamet bekräftade att han drabbats av en diffus axonal skada på hjärnan, vilket i princip innebär att ingen del av hjärnan träffats av något direkt slag, men att hela eller stora delar av hjärnan roterat, vilket kan orsaka svåra skador på nervfiber.

Fransmannen vårdas fortfarande på intensivvårdsavdelningen på Miesjukhuset i Yokkaichi.

Mer läsning

Annons