Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Saubers stallchef: Vill inte ha oss kvar

F1-bossen Bernie Ecclestone kritiserade de mindre F1-teamen under helgens GP i Brasilien. Något som har fått Saubers stallchef Monisha Kaltenborn att gå i taket.

Annons
Monisha Kaltenborn.

Under helgens GP i Brasilien träffade F1-bossen Bernie Ecclestone representanter för de mindre teamen; Lotus, Force India, och Marcus Ericssons nya stall Sauber, för att diskutera framtiden för de mindre stallen. Samtalen gick inte speciellt bra och efteråt var Ecclestone inte nådig i sina uttalanden.

– Vägen framåt är väldigt enkel – spendera mindre pengar. Vi ger de här teamen 900 miljoner pund tillsammans, det är tillräckligt. De har tillräckligt med pengar för att överleva men inte på det sättet som de gör det just nu. Börja driva företagen som just företag, inte som en hobby, sa Ecclestone enligt F1planet.com.

Ord som har fått Saubers stallchef Monisha Kaltenborn att ryta ifrån.

– Deras agenda verkar vara att bli av med de mindre teamen och behålla de fem största. När idéerna vi får är att vi ska använda oss av gamla chassin och motorer som inte passar till vår nuvarande serie så måste det finnas en agenda, säger Kaltenborn enligt planetf1.com.

– Eftersom ingen reagerar trots att alla ser vad som händer vet vi inte vems agenda det är. Men faktum är att vi varken kan eller vill fortsätta på det här sättet.

Mer läsning

Annons