Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Thed Björks tunga lördag – tappade sex placeringar på första varvet

Regerande världsmästaren Thed Björk Bang-Melchior inledde WTCR-helgen i Ungern med en tredjeplats i kvalet – men Karlskogaföraren tappade sex placeringar redan på första varvet och gick i mål som nia.
På söndagen väntar två nya race.

Annons
Thed Björk Bang-Melchior har gjort en strålande start på WTCR-säsongen, men lördagens race blev ingen höjdare och karlskogingen fick nöja sig med en niondeplats. Foto: Gregory Lenormand/DPPI

Thed Björk Bang-Melchior, 37, gjorde en strålande start i nya WTCR-serien, som ersatt VM-serien WTCC där han förr säsongen tog hem en historisk världsmästartitel, i premiären i Marocko, och skaffade sig en andraplats i mästerskapet bakom Gabriele Tarquini.

Den Vretstorpsbördige Karlskogaföraren inledde säsongens andra racehelg, som avgörs i Ungern, nästan lika bra när han körde hem en tredjeplats i lördagens kval, men starten och första varvet i lördagens race blev ett stort misslyckande för Björk. Han var sen av linjen och hade tappat flera placeringar redan ned till första svängen på Hungaroring, och ut på andra varvet var han nere på nionde plats, en placering han behöll de resterande elva varven.

Fransmannen Yann Ehrlacher gjorde tvärtemot Björk en magisk start, tog sig upp från femte till tredje plats genom första kurvan och smet upp i lednignen när Norbert Michelisz och Esteban Guerrieri i täten fajtades i andra. Därifrån kontrollerade han till en seger närmast före Guerrieri och Björks teamkompis Yvan Muller, som körde upp sig från sjätte till tredje plats.

På söndagen avgörs ett nytt kval och ytterligare två race innan WTCR-helgen i Ungern summeras.

Thed Björk Bang-Melchior tog en tredjeplats i lördagens WTCR-kval, men tappade sex placeringar redan på första varvet i racet. Foto: Thomas Fenetre/DPPI

Thed Björk Bang-Melchior. Foto: Gregory Lenormand/DPPI

Mer läsning

Annons