Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uppgifter: Caterham kan byta förare

Nya ägare – då kan Marcus Ericsson hänga löst.Enligt amerikanska tv-kanalen Fox är Caterham nära att byta förare mitt under pågående säsong.

Annons
Marcus Ericsson.

I förra veckan köptes Kumlaföraren Marcus Ericssons formel 1-stall Caterham upp av ett konsortium från Schweiz och Mellanöstern.

Då talade allt för att Ericsson och japanske stallkompisen Kamui Kobayashi satt säkert – men nu gör uppgifter i tv-kanalen Fox Sports gällande att förändringar är på gång på förarsidan.

Enligt kanalens F1-expert Adam Cooper är Carlos Sainz Jr, som leder Formel Renault och är son till rallyvärldsmästaren med samma namn, högaktuell för att köra formel 1-race för Caterham redan under årets säsong – på bekostnad av Ericsson eller Kobayashi.

Cooper avslöjar att Sainz, som är uppknuten av formel 1-stallet Red Bull, tillsammans med sin pappa och Red Bull-höjdaren Helmut Marko besökte Caterham-stallet under racehelgen på Silverstone, och menar att det vore logiskt att låta Sainz köra race för Caterham redan nu. Inte minst som Red Bull- och Toro Rosso-stallen håller på att knyta närmare band till Caterham då de tre teamen är de enda som kommer att köra med Renault-motor nästa säsong, men också som en parallell till att Red Bull 2010 placerade Daniel Ricciardo i en HRT-sits – efter en deal som Caterhams nye rådgivare Colin Kolles låg bakom.

Andra källor hävdar dessutom att Caterham-stallet är skyldigt Red Bull pengar – och att det brittiskbaserade stallet skulle kunna betala tillbaka genom att låta Sainz köra.

Teamet har inte kommenterat uppgifterna, men i en intervju med Reuters i måndags uttryckte sig Colin Kolles, som tagits in som rådgivare i teamet av de nya ägarna, kryptiskt:

– Vi tittar på förarsidan. Jag vill inte sprida några rykten, det finns ingen anledning. Men jag har haft möten med ledningen och förarna och jag tycker alltid att jag är väldigt transparent. Den senaste föraren jag sparkade ur ett F1-team var Christijan Albers, och han är nu min stallchef. Det borde ge er en smak av hur jag behandlar människor, sa Kolles.

Vid veckans tester på Silverstone körde testförarna Julián Leal och Will Stevens Ericssons Caterham-bil. Just att ta in betalande testförare under testdagar och fredagsträningar har pekats ut som ett viktigt sätt för Caterham, som dras med mycket dålig ekonomi, att tjäna viktiga extrapengar under sommaren och hösten.

Mer läsning

Annons