Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uppgifter: Marcus klar för F1 – presenteras inom kort

Det har ryktats en längre tid. Nu uppger Europsport att Marcus Ericsson är helt klar för formel 1-stallet Caterham – och kommer att presenteras inom de närmaste dagarna.

Annons

Enligt Europsports källa kommer Kumlaföraren Marcus Ericsson, 23, att bli en av två förare i Caterham-stallet i 2014 års formel 1-cirkus – och därmed den första svensken i F1 sedan Stefan "Lill-Lövis" Johansson 1991.

Enligt Eurosport är Ericsson helt klar för Caterham och kommer att köra tillsammans med japanen Kamui Kobayashi, som tidigare gjort tre säsonger i F1 men senast kommer från enduranceracing.

Ericsson har gjort fyra säsonger i GP2-serien, närmast under F1, och har hela tiden förbättrat sig. Från en 17:e-plats 2010 via en tiondeplats 2011 och en åttondeplats 2012 till en sjätteplats 2013.

Enligt tidigare uppgifter till NA kräver Caterham mellan 130 och 260 miljoner kronor för en ordinarie sits i F1. "Uppgifter till eurosport.se gör gällande att det är sedan ett tillräckligt stort sponsringskapital säkrats som Ericssons team kunnat komma överens med Caterham", skriver Eurosport.

Caterham ägs av tre malaysiska entreprenörer och har sin bas i Storbritannien. Stallet bildades som en fortsättning på gamla Team Lotus inför 2012 års säsong.

På två säsonger och totalt 38 race är bästa placeringen en elfteplats för ryssen Vitaly Petrov i avslutningen i Brasilien i fjol. Petrov och Kovalainen körde för teamet under det första året medan Charles Pic och Giedo Van Der Garde alltså varit förare 2013, med varsin 14:e-placering som bäst.

NA har förgäves sökt Marcus Ericsson för en kommentar.

Läs mycket mer i lördagens NA, papperstidningen!

Mer läsning

Annons