Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

van der Garde: "Hade kunnat förstöra Ericssons karriär"

Giedo van der Garde förklarar nu varför han inte stred hårdare för att få köra F1-premiären.

Annons
Giedo van der Garde.

Efter att Giedo van der Garde vunnit rättstriden med Sauber, och i domstolen i Melbourne fått fastslaget att han hade ett gällande kontrakt med stallet, åkte van der Garde ut till banan i Melbourne. Han snodde Marcus Ericssons overall och gick runt i den inför alla fotografer. Han provsatt även Ericssons bil innan han lämnade banan i samband med den första tidsträningen då Sauber stoppades från att rulla ut på banan.

Holländaren skriver, i ett långt inlägg på Facebook, att han hade kunna äventyra Sauberstallets framtid och att han därför valde att dra tillbaka sina krav om att få köra premiären.

"Det hade definitivt förstört premiären i Melbourne, eftersom teamets bilar hade blivit beslagtagna, det hade också kunnat förstöra karriären för två unga förare, Marcus Ericsson och Felipe Nasr. Teamets ledare hade möjligen också arresterats. Jag bestämde mig för att jag inte ville leva med detta, trots att det var teamet som hade ansvar för den bisarra situation jag befann mig i.”, skriver van der Garde i sitt statement.

van der Garde händar också att det som drivit honom i den rättsliga processen är att få köra racerbil i F1.

“Som professionell racingförare känner jag mig ledsen och besviken. Jag har jobbat väldigt hårt under hela min karriär, sedan jag började köra gokart som åttaåring, att leva min dröm och bli en framgångsrik formel 1-förare”.

“Jag hoppades få visa vad jag kan, att köra en bil för ett respekterat mittenteam 2015. Den drömmen har tagits ifrån mig och jag vet att jag förmodligen inte har en framtid i formel 1”, fortsätter van der Garde.

En uppgörelse mellan Sauber och van der Garde nåddes under tisdagen. Enligt uppgifter kommer den förre testföraren att köpas ut för 15 miljoner euro, motsvarande 137 miljoner kronor.

Mer läsning

Annons