Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sämsta VM-placeringen – på tre år

Joakim Ljunggrens sämsta helg i VM sedan 2010. Då är chansen till VM-guld i princip borta för endurostjärnan från Karlskoga.

Annons
Joakim Ljunggren.

Joakim Ljunggren tappade drygt 13 sekunder på täten redan på dagens första prov i Portugals VM-deltävling i enduro, och fortsatte sedan i samma stil. Rullade i mål som sjua, nästan tre minuter bakom överlägsne segraren Christophe Nambotin. Ett nästan dubbelt så stort avstånd som i lördagens deltävling där Ljunggren blev sexa.

En sjätteplats på lördagen följt av en sjundeplats på söndagen kanske inte låter som någon katastrof. Men Karlskogaföraren Joakim Ljunggren har inte presterat sämre i enduro-VM sedan avslutande VM-helgen 2010, i Frankrike – för snart tre år sedan.

Söndagens sjundeplats var dessutom den enskilt sämsta placeringen för Ljunggren sedan tävlingen 2010, därefter hade karlskogingen 39 topp sex-placeringar i rad i VM-serien fram tills söndagen.

Resultaten innebär också att Ljunggren halkar efter i jakten på första senior-VM-guldet. Överlägsen fransmannen Nambotin har vunnit sex av åtta VM-deltävlingar i år och leder nu sammandraget med 34 poäng när tre VM-helger återstår. Ljunggren är tvåa, men tappade nio poängs försprång i silvrjakten i helgen och är nu bara en före trean Aigar Leok, Estland.

I juniorklassen blev örebroaren Johan Edlund åtta på lördagen och tia på söndagen, medan karlskogingen Niklas Persson blev 18:e på lördagen men kom inte till start på söndagen. I ungdomsklassen tog Askersunds Oliver Nelson en meriterande andraplats på lördagen, men fick nöja sig med en 18:e-plats på söndagen.

Mer läsning

Annons