Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sandström mästerskapstvåa i Baku

Edward Sandström blev till slut mästerskapstvåa under finalen i Fia GT series.
Han blev det efter ett rörigt race i Baku.

Annons

– Det var lite fler krascher och otursmoment än vad som är hälsosamt, säger mästerskapstvåan Sandström i ett pressmeddelande.

Sandström/Frank Stippler låg bara fem poäng efter teamkollegorna Laurens Vanthoor och Stephane Ortelli i mästerskapet inför den sista deltävlingen i Azerbajdzjan.

– Jag ska naturligtvis vara nöjd med en andraplats i ett så konkurrenskraftigt mästerskap som Fia GT, men just nu känns det bara tråkigt, säger Sandström.

Luftslang exploderade

Under söndagens andra race skadades en banmarkering vid en kollision och det blev en lång period bakom safety car. Och total oreda om huruvida depåfönstret var öppet för förarbyte eller inte. När Stippler gick i depå för förarbyte till Sandström exploderade dessutom luftslangen till mutterpistolen och depåstoppet tog alldeles för lång tid.

– Det är surt att förlora mästerskapet på en sån grej, vi hade riktigt bra fart i vår Audi R8 LMS ultra, och hade jag kommit ut i samma lucka som Vanthoor så hade vi i alla fall fått köra om det, säger en besviken Edward Sandström i pressmeddelandet.

Audi och W Racing Team tog hem teammästerskapet.

Mer läsning

Annons