Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sandström på pallen på Silverstone

Racerföraren Edward Sandström från Örebro fick kliva upp på pallen på Silverstone i långloppsserien Blancpain Endurance Series på söndagen.

Annons
Edward Sandström näst längst till höger.

WRT Racing-trion Edward Sandström, Frank Stippler och Christopher Mies blev trea i loppet och och på andra plats kom stallets andra bil med  Rene Rast, Stephane Ortelli och Laurens Vanthoor.

– En riktigt lyckad tävling, viktiga poäng och kul med en pallplats igen, säger Sandström i ett pressmeddelande..

Efter snabba kvaltider av samtliga tre förare startade Sandström/Stippler/Mies från tredje startruta på anrika Silverstone i England.

Christopher Mies gjorde en bra första stint och var med i täten tills depåfönstret öppnades och han lämnade över bilen till Frank Stippler som körde Audibilen till en tredjeplacering innan det var dags för Edward Sandström att ta över för att kämpa de sista 55 minuterna till mål. Efter förarbytet låg Sandström på femte plats, men tog sig upp till tredje när framförvarande bilar gick in för förarbyte.

– Jag hamnade i ingenmansland, det var för lite för stort avstånd fram till René Rast i WRT:s Audi nummer ett. Jag höll undan bra för en Ferrari som jag tror körde slut på däcken, för den hängde inte med särskilt länge, säger Sandström.

Aston Martin-bilen med nr 97 var omutlig på hemmaplan, tog pole position och höll ledningen under nästan hela loppet.

– I dag var Aston-teamet bättre än oss, men vi är nöjda med helgen ändå. Vi ligger tvåa i mästerskapet och det är viktigare för oss att samla poäng än att riskera krascher för att köra ikapp ett stort försprång, säger Sandström.

Mer läsning

Annons