Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Aldén petas – Pawlicki ersätter

Sebastian Aldén ut. Przemyslaw Pawlicki in. Lagledaren Mikael Teurnberg stuvar om i laget inför Rospiggarnas returmöte med Västervik.
– Jag vill ruska om lite i laget, säger han.

Annons

Knapp förlust på hemmaplan senast. Nu väntar en tuff retur på bortaplan i kväll. Och Mikael Teurnberg ändrar en hel del. Dels plockar han in det polska löftet Przemyslaw Pawlicki, som alltså debuterar i Rospiggarna, dels flyttar han upp Mads Korneliussen som heatledare istället för Ben Barker, som nu istället hamnar i par med Wieslaw Jagus.

Hur har du tänkt?

– Det känns väl inte så kul att plocka bort Aldén ur laget, men jag måste göra något efter de tre inledande förlusterna. Jag hoppas att Aldén tar petningen på rätt sätt och att han snart är tillbaka i laget. Jag valde mellan att peta honom eller Barker, men jag tror att Barker kan åka bra på Västerviks bana. Barker har ju också haft det tufft i skadade Jesper B Monbergs frånvaro eftersom han då kört som heatledare, vilket han inte är mogen för egentligen.

– Jag tror att det är bra för Barker att köra med Jagus, som då får ta det tunga ansvaret i heaten. Mads kommer heller inte att göra bort sig som heatledare då han är rutinerad och en tuffing som vet vad som gäller.

Sebastian Aldén är måttlig road av petningen.

– Ja, men det är inte mycket att göra åt, säger dalmasen på hemväg från Polen där han i söndags tog fullt, 12 poäng, när hans Rawicz vann mot Krakow med 30 poängs marginal.

Vad säger du om din säsongsinledning i Rospiggarna?

– Mötena med Vetlanda var väl okej, det är tufft motstånd, men senast mot Västervik var jag riktigt dålig. Men samtidigt hade jag fått indikationer på att jag skulle få ”misslyckas” någon match utan att bli bortplockad, så det känns väl sådär. Men det är bara att bita ihop, kämpa, och visa Micke att han gjorde fel.

Teurnberg, vad tror du om matchen i Västervik?

– Är vi med från start så kan vi absolut ställa till det för dem. De har också många nya förare som inte är så vana med deras bana. Vi ska ge allt och jag ser fram mot matchen. Det känns bara positivt.

Lagen

1. Rafal Okoniewski

2. Tomasz Jedrzejak

3. Chris Harris

4. Nicolai Klindt

5. Tomasz Gollob

6. Peter Ljung

7. Robin Bergkvist

8. Robin Messing

 Västervik

1. Mads Korneliussen

2. Przemyslaw Pawlicki

3. Wieslaw Jagus

4. Benjamin Barker

5. Ryan Sullivan

6. Anton Rosén

7. Kauko Nieminen

8. Pontus Aspgren

Rospiggarna

Mer läsning

Annons