Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anton Rosén missade finalplatsen

En ynka poäng. Så nära var Rospiggarnas Anton Rosén en finalplats i U21-VM.
– Visst känns det surt. Det är som vanligt starterna som är problemet, säger Anton Rosén efter niondeplatsen.

Annons

Nej, det blev ingen finalplats i JVM för Rospiggarnas junior Anton Rosén.

Men oj så nära det var.

– Jag hade behövt en poäng till för omkörning om den sista platsen. Jag lyckades också ta mig förbi i ett heat, men blev omkörd i sista kurvan, säger Rosén.

– Det känns riktigt tungt.

Efter ”ettor” i sina två första heat i tyska Landshut fick Rosén tidig uppförsbacke i jakten på final, och trots en stark upphämtning mot slutet räckte det inte hela vägen.

Åtta inkörda poäng innebar en niondeplats, en ynka pinne bakom förra årets juniorvärldsmästare – australiensaren Darcy Ward – som knep den sjunde och sista finalplatsen.

Vann JVM-semifinalen gjorde Lejonens Dennis Andersson på 14 poäng, före slovaken Martin Vaculik (Vetlanda) och polske ex-Rospiggen Maciej Janowski (Piraterna).

Anton Rosén kunde dock glädja sig över att ha avslutat snyggt då han var snabbast i sitt sista heat.

– Jag var sist ur alla starter utom en, det heatet vann jag, säger Rosén. Jag har tränat och tränat starter, men så fort det blir tävling låser det sig. Det har varit så hela säsongen och jag vet inte vad det beror på.

Å andra sidan hade han knappast de bästa förutsättningarna i Tyskland.

– Jag sprängde förstamotorn redan under träningen. Fram tills dess tyckte jag att starterna hade fungerat bra, men det är omöjligt att säga om det hade slutat annorlunda annars.

Är du nöjd?

– Svårt att säga. Jag tog poäng i varje heat vilket var målet, men just nu känns det givetvis tungt eftersom jag var så nära. Jag kommer säkert att vara nöjdare om ett par dagar, säger Anton Rosén.

Mer läsning

Annons