Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Antonio ber fansen om ursäkt: "Var rädd"

Indianerna-föraren Antonio Lindbäck gör avbön. Efter den usla säsongsstarten ber han fansen om ursäkt, berättar om sina problem – och lovar att ta tag i mentala problem. Något Indianerna nu ska hjälpa honom med.

Annons

Det var på Antonio Lindbäcks officiella facebooksida som den svenska speedwaystjärnan, som kör för Kumlalaget Indianerna i elitserien, på måndagen postade ett meddelande direkt riktat till sina fans.

”Jag går igenom en riktigt tuff tid just nu, både i mitt speedway- och mitt privatliv”, skriver Lindbäck bland annat.

Exakt vad bekymren handlar om är inte känt, men enligt hans manager Simon Nyman pratas det mycket skit om VM-föraren i Polen.

– Framför allt gick vi ut med detta för att det går väldigt många rykten, mestadels i Polen. Nu kan inte jag polska men jag har hört från hans mekaniker att det snackas skit om honom i klubbarna där, säger Nyman till Aftonbladet.

Lindbäck, som haft en blytung säsongsinledning, skriver också att han varit rädd på banan.

– Han känner sig inte trygg på cykeln om jag förstår det rätt. Han upplever inte att det flyter på, och börjar man få problem med motorer och inställningar så sätter det sig i huvudet, säger Nyman till Aftonbladet.

Lindbäck hänvisar också till mentala problem och att han nu ska ”jobba med mitt huvud på riktigt”. Något Indianerna kommer att hjälpa honom med.

– Via hans svenska klubb Indianerna har vi en mental coach och han ska gå in och hjälpa oss väldigt mycket.

Lindbäck har varit petad i de fyra senaste matcherna för sitt polska lag Lechma Start Gniezno efter att ha snittat under 1,5 poäng per heat under säsongens första sex matcher. Droppen blev de två sista matcherna, där han bara körde in totalt nio poäng på nio heat.

För Indianerna har Lindbäck kört samtliga sju matcher så här långt, men haft mycket svårt att prestera. Trots att han kört de senaste matcherna från reservplats, och därmed mött lättare motstånd, har han snittat under 1,3 poäng per heat. Bara vunnit sex av 31 heat i elitserien.

Och i VM-serien, där Lindbäck i fjol tog två segrar, har det gått ännu sämre. Han ligger sist av de 15 ordinarie förarna efter sex deltävlingar och har bara mäktat med att plocka 26 poäng på de 30 heaten. I 15 av dem har han blivit sist och han har bara vunnit tre.

Lindbäck har haft stora privata problem tidigare under sin karriär. Hösten 2007 la han av med speedwayen efter att ha blivit dömd för rattfylla, men redan året därpå gjorde han comeback. Den 28-årige Avestaföraren har kört för Indianerna sedan 2011.

Lindbäck ger själv inga kommentarer kring sin nuvarande situation förrän matchen mot Västervik hemma på Sannahed på tisdag. Någon fara att han kommer missa den matchen ska inte finnas.

Läs mycket mer om Antonio Lindbäck i fredagens NA, papperstidningen, som du kan köpa som e-tidning här nedan i morgon bitti!

 

Antonio Lindbäcks ursäkt till fansen.

Mer läsning

Annons