Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Antonio uttagen till lag-VM

Han har haft en tung inledning på säsongen. Men när svenska truppen till lag-VM i speedway togs ut fanns Indianernas Antonio Lindbäck ändå med. Dessutom finns örebroaren Fredrik Lindgren med.

Annons

Det är SSI (Svensk speedway och isracing) som tillsammans med landslagsledaren Bo Wirebrand nominerat tio förare till sommarens lag-VM.

Bara fyra får verkligen köra, men i Wirebrand har utnyttjat reglernas maximala utrymme när det gäller förhandstrupp.

Bland föraren som tagits ut finns Indianernas Antonio Lindbäck, som haft det tufft både i elitserien och GP-serien i vår, och Dackarnas örebroare Fredrik Lindgren. Övriga är Andreas Jonsson, Daniel Nermark, Dennis Andersson, Jonas Davidsson, Linus Sundström, Peter Karlsson, Peter Ljung och Tomas H Jonasson.

Sverige går in i lag-VM i kvalet som körs i engelska King's Lynn den 15 juli. Vinnaren där går direkt till finalen i Prag den 20 juli, tvåan och trean i King's Lynn får en ny chans att knipa en finalplats i raceoff den 18 juli.

Samtidigt togs även truppen till U21-lag-EM-kvalet ut, och där finns Indianernas talang Mathias Thörnblom med som en av fyra förare, tillsammans med Jacob Thorssell, Oliver Berntzon och Fredrik Engman. Thörnblom har redan kvalat in till individuella U21-EM.

Lag-EM-kvalet körs i tjeckiska Divisov den 23 juni, finalen i polska Opole den 6 juli. Bara segraren i Tjeckien går dit.

Mer läsning

Annons