Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Chockförlust för Indianerna

Indianerna går för SM-guld. Men i premiären blev det rejäl chockförlust, 53-37, borta mot Västervik.

Annons

Indianerna som fick klara sig utan GP-stjärnan Emil Sajfutdinov, var inte alls med i den här matchen. Tre femettor de första fem heaten lyckades Västervik åstadkomma. Först i det tionde heatet lyckades Indianerna få poängövertag och då genom en femetta från Piotr "Pepe" Protasiewicz och Niels-Kristian Iversen. Problemet? Indianerna hade redan gett bort matchen. Ställningen efter det tionde heatet in i paus var 38-22. 16 poängs försprång för Västervik.

Indianerna och främst Protasiewicz och Iversen skärpte sig en aning efter pausen. Framför allt körningen i nomineringsheatet gladde. Indianerna höll avståndet på 16 poäng. Seger 53-37 till Västervik. En klar missräkning för Indianerna där många förare svek. Framför allt märks GP-stjärnan Antonio Lindbäcks sviktande körning. Endast två poäng från svenskens sida.

Indianerna får alltså 16 poäng upp till Västervik inför returen i höst och får svårt att ta bonuspoägen. Nästa match är på tisdag och då hemmapremiär på Sannahed mot Hammarby.

Poäng, Indianerna:Niels-Kristian Iversen 14

Piotr Protasiewicz 11

Rune Holta 6

Damian Balinski 3

Antonio Lindbäck 2

Joonas Kylmäkorpi 1

Mathias Thörnblom 0

Västervik:

Laguppställningar:1) Peter Ljung, 2) Tomasz Jedrzejak, 3) Chris Harris, 4) Daniel Nermark (riders replacement), 5) Hans Andersen, 6) Troy Batchelor, 7) Ludvig Lindgren.

Indianerna: 1) Antonio Lindbäck, 2) Rune Holta, 3 Piotr Protasiewicz, 4) Joonas Kylmäkorpi, 5) Niels-Kristian Iversen, 6) Mathias Thörnblom, 7) Damian Balinski.

NA:s David Hellsing rapporterade heat för heat här nedan.

Heat 15 1-5 

Iversen 3

Protasiewicz 2

Jedrzejak 1

Harris 0

Kommentar: Kvällens sista heat, men också det bästa. Iversen suverän och i en klass för sig. Jedrzejak ser ut att ha andraplatsen som i en liten ask. Kamp mellan "Pepe" och Harris sedan. Men när Harris satsar får "Pepe" extra fart och tar sig till och med förbi Jedrezejak. Mycket dramatiskt, men snyggt. Indianerna putsade till siffrorna.

Slutställning: 53-37.

"Det är jättedåligt. GP-förare som inte tar poäng. Det är för dåligt. Jag tror problemet är att hitta inställningar. Som Antonio. Han kan köra som en kanon ibland, men så kan även allt fallera." Lagledaren "Dalle" till C More. Är kritisk till sina förare och Lindbäck i synnerhet.

2303 personer på plats i Västervik i kväll.

Heat 14 3-3Ljung 3

Protasiewicz 2

Iversen 1

Andersen 0

Kommentar: Superjämn start, men Ljung rycker åt sig ledningen. En ledning han håller hela vägen. Andersen har andraplatsen, men Iversen och framför allt "Pepe" stormar förbi den förre indianföraren. "Pepe" tvåa i mål och Iversen trea. "Pepes" första heat var inte bra, men efter det har han levererat. Lita på att Iversen och Protasiewicz kör nomineringsheatet.

Aktuell ställning: 52-32.

Heat 13 5-1Jedrzejak 3

Harris 2

Lindbäck 1

Kylmäkorpi 0

Kommentar: Indianerna mönstrar de två mest iskalla förarna i kväll. Det speglar av sig. Lindbäck och Kylmäkorpi har inte en chans. Lindbäck visserligen hyfsat med i starten, men tvingas släppa.

Akutell ställning: 49-29

Heat 12 2-4Protasiewicz 3

Harris 2

Holta 1

Andersen 0

Kommentar: "Pepe" har kommit igång och tar sin andra raka heatseger. Tog starten och höll ledningen hela vägen. Holta sist i starten, men har tur då Andersen tappar kontrollen på cykeln och Holta kan därmed gå förbi. Andra poängövertaget för Indanerna i matchen. Men Västervik har ändå säkrat segern redan. Spelar ingen roll om hemmalaget så skulle nollas de tre sista heaten. Indianerna kan ändå inte komma ikapp.

Aktuell ställning: 44-28.

Heat 11 4-2Batchelor 3

Balinski 2

Lindgren 1

Thörnblom 0

Kommentar: Batchelor får en kanonstart och vinner komfortabelt. Balinski tvåa i starten och Thörnblom. Den sistnämnde får dock ett kast som gör att han tappar fart och Lindgren kan gå förbi. Segern i praktiken klar för Västervik.

Aktuell ställning: 42-24

Paus: Ja, vad säger man? Indianerna blir mosat. Matchen är inte helt avgjord ännu, men det är bara konstatera att Västervik kommer vinna det här. Nu handlar det för Indianerna om att jämna ut siffrorna. För det är trots allt bonuspoäng att köra om också.

Heat 10 1-5Protasiweicz 3

Iversen 2

Lindgren 1

Ljung 0

Kommentar: "Pepe" in i stället för Thörnblom. En toppning som går hem för kaptenen är snabbast iväg, tätt följt av Iversen. Indianförarna kan enkelt fixa första femettan, ja första poängövertaget över huvud taget i den här matchen. Bättre sent än aldrig.

Aktuell ställning: 38-22

Heat 9 5-1Andersen 3

Batchelor 2

Holta 1

Lindbäck utesluten

Kommentar: Holta tar starten och går en tuff kam på nytt med Andersen. Holta omkull efter första kurvan. Ser ut att välja att lägga sig och hoppas på att Andersen blir utesluten. Men det blir omstart för samtliga förare. Indianförarna hopplöst efter i omstarten. Antonio väljer att toksatsa, men går omkull och blir utesluten. Holta gör ett bra försök i andra omstarten, kommer iväg bra men hamnar för långt ut. Perfekt parspeedway från Västervik ger fjärde femettan i kväll.

Aktuell ställning: 37-17

Heat 8 3-3

Iversen 3

Jedrzejak 2

Harris 1

Holta 0

Kommentar: Holta in i stället för Balinski. Men Holta hopplöst efter från start och blir nollad. Iversen däremot suverän. Hamnar efter i starten men rundar båda Västervikförarna på yttern. Den ende indianföraren som levererar.

Aktuell ställning: 32-16.

Heat 7: 4-2

Ljung 3

Iversen 2

Jedrzejak 1

Protasiewicz 0

Kommentar: Indianerna toppar. In med Iversen i stället för Kylmäkorpi. Men det ger inte önskat resultat då Ljung tar starten. Iversen försöker men tar sig inte förbi. "Pepe" aldrig med och går omkull på andra varvet. Nytt poängövertag för Västervik som drar ifrån.

Aktuell ställning: 29-13.

Antonio Lindbäck till C More: ""Har ingen aning om vad som hänbder. Hittar inte runt. Banan är lite ojämn. Vi får fortsätta jobba vidare. Det är en blandning om rätt inställningar och om att jag inte hittar rätt åkning. Det är inte kört, vi kämpar vidare."

Heat 6 3-3Harris 3

Holta 2

Lindbäck 1

Andersen 0

Kommentar: Harris som skjuten ur en kanon i starten och i en klass för sig. Jämnt i stället om andraplatsen. Holta först i första böj, men blir omkörd av Andersen. Holta kontrar dock på andra varvet och tar sig förbi. Andersen satsar för hårt att ta sig tillbaka och hamnar ute i staketet efter hård kamp med Holta. Lindbäck kan ta sig förbi. Gratispoäng för Indianerna där.

Aktuell ställning: 25-11.

Heat 5 5-1Jedrzejak 3

Lindgren 2

Kylmäkorpi 1

Thörnblom 0

Kommentar:

Kommentar: Vad är det som händer? Västervik fullständigt mosar Indianerna. Kylmäkorpi och Thörnblom var inte alls med i det här heatet. Nu måste "Dalle" agera och ruska liv i det här laget.

Aktuell ställning: 22-8

Heat 4 3-3Iversen 3

Batchelor 2

Andersen 1

Balinski 0

Aktuell ställning:

Kommentar: Iversen visar fjolårsform och är i en klass för sig i heatet. Men Balinski får lika dålig start som i sitt första heat och nollas. Var nära att hota fjolårsindianen Andersen, men icke.17-7

Heat 3 5-1Harris 3

Ljung 2

Protasiewicz 1

Kylmäkorpi 0

Kommentar: Mardröm var ordet. Andra raka femettan för Västervik "Pepe" tvåa på första varvet, men kommer för långt ut i tredje kurvan och Ljung kan gasa förbi. Kylmäkorpi iskall. Indianerna har inlett uselt.

Aktuell ställning: 14-4 

Heat 2 5-1Batchelor 3

Lindgren 2

Balinski 1

Thörnblom 0

Kommentar: Västervikförarna flyger fram i starten. Bedrövliga starter däremot på indianförarna. Verkar vara svårt att köra om. Indianerna har fått en mardrömsstart på den här matchen.

Aktuell ställning: 9-3

Heat 1 4-2

Jedrezejak 3

Holta 2

Ljung 1

Lindbäck 0

Kommentar: Holta får kanonstart från yttern, men kan inte ta sig upp i ledning. Den håller Jedrezejak från start till mål. Odramatisk heat. Lindbäck saknade fart och var hopplöst efter. Banrekord för Jedrezejak slog banrekord säger kommentatorerna. Återkommer med tiden.

Aktuell ställning: 4-2.

19.10: En tuff uppgift. Vi har inte vunnit här på många matcher. Gäller att få igång alla och att alla tar poäng. Gäller att vara med i startena, säger "Dalle" före matchen till C More.

19.00: Nationalsången avklarad. Första heatet startar 19.13.

18.50: Scherman rapporterar att förarna nu åkt in på banan. När de åkte in fyrade den tillresta indianklacken av bengaliska eldar.

18.40: Då hälsar jag, David Hellsing, er välkomna till rapporteringen. Jag sköter rapporteringen via tv-sändningen. Har nyss varit i kontakt med Fredrik Scherman på plats i Västervik som hälsar att vädret är kanon och att det är mycket folk på plats. Banan håller på att göras i ordning.

NA hade Fredrik Scherman och Jonas Brännmyr på plats i Västervik. De leverar till onsdagens NA, papperstidningen. Läs mer där. Den kan du också köpa som e-tidning i morgon bitti!

Mer läsning

Annons