Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Comeback för Sajfutdinov?

Det var drygt nio och en halv vecka sedan Piratföraren Emil Sajfutdinov bröt armen. I helgen satsar han på comeback, med sitt polska lag Bydgoszcz.

Annons

– Han vill göra comeback på söndag och kommer att göra allt för att köra. Men först ska han träna på banan på fredag och se hur det känns, säger Emils manager Tomasz ”Susi” Suskiewicz.

Han berättar att Emil har haft en tuff tid med lång rehabilitering sedan han skadade sig i GP-tävlingen i Prag den 22 maj.

– Det var värst i början. Det har varit mycket träning på gymmet för att bygga upp musklerna i armen. Nu har han tränat på speedwaycykeln och även kört en hel del motocross. Läkaren säger att det är okej att köra om han inte har för ont, förklarar ”Susi”.

Hur ser det ut med matcher i Piraterna framöver?

– Självklart kommer han att köra några matcher för Piraterna. Jag vill inte säga för mycket, men det är viktigt att han känner sig hundraprocentig. Kör man för ett lag måste man göra det bra, det är skillnad om man bara tränar.

Skulle det vara en för tuff start att köra två matcher på tre dagar?

– Ska jag vara ärlig så vet jag inte. Men Emil kommer att få rehabiliteringsträna en hel del framöver också så det kan vara det, menar ”Susi”.

Piraternas lagledare Stefan Andersson räknar inte med att Emil ska kunna köra för Piraterna förrän i slutspelet.

– Från början var det tänkt att han skulle tillbaka till slutspelet, då finns han tillgänglig.

– Men jag pratar med honom varje vecka och så fort han har suttit på cykeln på fredag ska vi ha en dialog. Han kunde gå för fullt i tre heat för ungefär två veckor sedan, så vi får se hur det går i helgen, om han gör bra ifrån sig, säger Andersson.

Mer läsning

Annons