Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Dalle" kräver mer av Andersen

Hans Andersen hade det jobbigt när serieledaren besökte Sannahed.
Indianerna föll med 42-48 mot Elit Vetlanda – och GP-stjärnan stannade på en enda poäng.
- Jag kräver mer där, säger lagledaren Daniel Andersson Bäckström.

Annons
Daniel

Vetlanda toppar elitserien i speedway och visade varför på Ica Maxi arena. Indianerna kom till matchen med en bra trend – men då ett par nyckelförare underpresterade hade Kumlalaget inte mycket att hämta.

Värst gick det för rutinerade dansken Hans Andersen som bara tog en poäng på fyra heat.

- En poäng är ju inte bra, jag kräver mer där. Det var tufft för honom, han åkte ju bland annat in i tejpen en gång. Men det gäller att välja rätt spår och det gör vi inte riktigt hela tiden, säger ”Dalle” Andersson Bäckström.

Håller med Kylmäkorpi

Joonas Kylmäkorpi tog bara fyra poäng men var i ledningen när Jason Crump och Emil Sajfutdinov körde om honom till en matchavgörande 5-1-seger i 14:e heatet. Kylmäkorpi slog av direkt då han menade att omkörningen var för tuff – och lagledaren håller med.

- Ja, det tycker jag. Crump går in och tar spåret, och om Joonas inte slår av kör ju Crump på honom. Det är obegripligt att det inte blir en varning för farlig körning, säger Dalle.

Indianerna fick annars en smakstart och ledde med 12-6 efter tre heat. Men sedan var det slut på det roliga. Hemmalaget hade inte poängövervikt på tio raka körningar och förlorade till slut med 42-48.

"Möter ett bättre lag"

- Det är inte mycket att säga om. Vi möter ett bättre lag och exempelvis David Ruud åker jättebra som reserv, säger Dalle som inför kvällen valde Runa Holta före Kenneth Bjerre på reservplats.

Facit? Tio poäng på sex heat för norrmannen.

- Han blandar och ger men är ändå på rätt spår, säger Andersson Bäckström.

Läs mycket mer om matchen i onsdagens NA, papperstidningen!

Mer läsning

Annons