Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dalle: "Skönaste segern i år"

Indianerna chockar speedway-Sverige. 46-44-segern borta mot de regerande svenska mästarna Elit Vetlanda var ett styrkebesked från elitseriens serieledare.

Annons

– Stort att vinna här. Skönaste segern i år, säger lagledaren Daniel ”Dalle” Andersson med nya slingor i håret dagen till ära.

Åskan hängde i luften över Vetlanda Motorstadion men kvällens enda knall levererades av bortalaget.

Indianerna visade beslutsamhet och vek inte en tum. Samtidigt som Vetlanda-stjärnorna kopplade på gamnackarna. Mästarna ligger sist i elitserien och är ett lag i kris. Förre världsmästaren Jason Crump bytte om snabbt och såg närmast uppgiven ut.

– Vetlanda åker med press medan vi åker med känsla i hela laget, konstaterar Dalle Andersson.

Indian-lagledaren har mycket att glädjas åt just nu. Inte minst att han haft tålamod och fått fart på nyförvärvet Ryan Sullivan.

– Ryan har hittat motorer som funkar. Han har gått till trimmare som han sett har bra fart på grejerna. Nu har han en motor från Peter Johns och en från Janne Andersson, säger indian-lagledaren.

Dalle var mycket nöjd med sin coachning av laget. Han plockade bort en Piotr Protasiewicz som saknade bett i åkningen och satte in Sullivan i det 13:e heatet. Sullivan tog en viktig tvåpoängare och gav tillsammans med Niels Kristian Iversen Indianerna liten matchboll.

– Det kändes lite matchavgörande. Jag sa åt mina killar att köra på säkerhet och fixa 3-3 om en Vetlandaförare stack i väg vilket Hampel gjorde. Bättre det än att chansa och åka på 2-4 i istället, säger Dalle.

Indianerna säkrade segern i näst sista heatet där Antonio Lindbäck och Bjarne Pedersen ordnade 3-3 bakom Janusz Kolodziej. Jason Crump var sist.

Då spelade det mindre roll att Elit Vetlanda tog sin enda femetta i sista heatet genom Hampel och Kolodziej. Då var segern redan vunnen.

– Känns bra att slå Vetlanda nu när vi har Lejonen hemma på tisdag. Blir det bara bra väder borde det bli storpublik, säger Dalle.

Förklara varför årets Indianerna är så bra?

– Vi har hittat en bra mix och har jämnhet och trygghet i laget, säger Dalle Andersson.

Mer läsning

Annons