Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dalle: "Vi har riktigt bra förare nu"

Indianerna har tagit två raka segrar.I dag jagar man en ny vinst.Lagledaren är nöjd med utvecklingen.– Vi har riktigt bra förare nu, säger Daniel ”Dalle” Andersson Bäckström.

Annons

Indianerna har rivstartat efter uppehållet. Senast tog laget en stark seger i bortamötet med Lejonen (51–39).

– Vi gjorde det riktigt bra där nere. Många lag brukar tycka att det är jobbigt att köra i Gislaved, säger Indianernas lagledare ”Dalle” Andersson Bäckström.

Under tisdagen väntar en ny resa till Småland. Den här gången ställs Indianerna mot Dackarna, och kan för första gången på mycket länge köra med samma lag två matcher i rad.

– Några av förarna har höjt sina snitt, och Mikkel (B.Jensen) får fortsätta på sin reservplats. Jag kände inte för att göra några ändringar från matchen mot Lejonen.

När Indianerna och Dackarna möttes på Sannahed i våras blev det en dramatisk drabbning. Indianerna segrade till sist med knappa 46–44.

– Dackarna åkte riktigt bra på vår hemmabana, och det kommer så klart att bli väldigt tufft att möta dem borta. Men vi har många förare som trivs bra på banan i Målilla.

När serien nu vänder, kommer en annan faktor in i spel, dessutom. Nämligen bonuspoängen. Om Indianerna vinner, kryssar, alternativt förlorar med en poäng så får man en pinne extra. Blir det förlust med två poäng så körs ett extraheat som avgör vilket lag som får med sig poängen.

– Ja, om vi får med oss en trepoängare så kan det gå fort uppåt, på samma gång som det är otroligt viktigt att inte förlora den. Nu kan det svänga fort i tabellen.

Indianerna, som vunnit fem av sex matcher i elitserien, leder serien före Vetlanda. Toppkonkurrenten har dock kört en match mindre. Dackarna, i sin tur, befinner sig på en tredjeplats och har kört in sex poäng.

– Det känns bra. Vi har många riktigt bra förare, och en stark bredd i truppen. Flera, bland dem Iversen (Niels-Kristian) och ”Pepe” (Piotr Protasiewicz), körde bra i Polen i helgen. Vi är ordentligt på gång just nu. Sedan är vi skadefria och kan ställa upp med bästa laget.

Segerreceptet mot Dackarna finns klart:

– Vår bredd är bättre än deras, och det är just det som jag tror kan fälla avgörandet till vår fördel. Om någon har en dålig dag så står vi inte och faller med den enskilde föraren.

Målet inför säsongens andra halva är också satt:

– Vi åker förstås till Målilla för att vinna. Alla poäng är betydelsefulla för att kunna placera sig så bra som möjligt inför slutspelet. Det är stor skillnad på att bli etta, tvåa eller trea. Vi vill hamna i ett läge så att vi får välja motstånd, säger ”Dalle”.

Mer läsning

Annons