Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dalles ändring: ”Blir mycket bättre”

Samma sju förare i kväll. Men Indianernas lagledare Daniel ”Dalle” Andersson Bäckström tror att ändringar på positionerna ökar lagets chans att vända på hemmaplan.

Annons

Fredrik Lindgren kvar som heatledare och Cameron Woodward åter på fjärdepositionen. Men i övrigt byter samtliga fem indian-förare plats från måndagens match i Målilla till kvällens retur i Sannahed.

Det tror lagledare Daniel ”Dalle” Andersson Bäckström stärker lagets chanser att vända på fyrapoängsunderläget och fixa en plats i SM-semifinalerna.

– I och med att vi fick en skada på Niels-Kristian Iversen efter att laget var inlämnat fick vi inte ändra hur mycket vi ville på positionerna. Då blev det den här uppställningen vi ställde upp med i kväll, säger han.

På tisdagen flyttas bland annat veteranen Piotr Protasiewicz ned från tredje till femte position i laguppställningen.

– Det blir mycket bättre. Ettan och femma kommer ju på slutet (i heat 14), och det gör att det blir bättre balans i laget. Och ”Pepe” hittar ju runt i Kumla …

De förändringarna, plus hemmaovalsfördelen, gör att ”Dalle” har gott hopp om att vända fyrapoängsunderläget, och gjorde att han inte var särskilt nedslagen trots måndagskvällens förlust.

– Fyra poäng är inte mycket. Det är ett heat, en femetta, så är vi ikapp. Vi har stora chanser. Men vi får inte ha något strul, det måste löpa som det brukar göra föra oss hemma i Kumla. Det är rätt så många som haft det upp och ned, blandat och gett, det måste bli lite jämnare poängskörd.

Varför var det så upp och ned i kväll?– Det var svårt att hitta inställningar och komma iväg från start. Och när vi väl kom iväg i starten var det väldigt svårt att komma ur sprutet och hitta fart. Det tog liksom stopp där. Det gällde att vara lite smart, undvika sprutet och få upp farten.

Något Indianerna blev betydligt bättre på efter pausen, när ett åttapoängsunderläge under de fem sista heaten krymptes till fyra. Och i nomineringsheatet hittade Fredrik Lindgren så rätt att han blev kvällens första förare att vinna från ytterspåret.

– Andra halvan av matchen är jag riktigt nöjd med, där började vi hämta ikapp, säger ”Dalle”.

Vad hände i pausen?– Vi hade ett snack. Jag försökte prata igång grabbarna, sa: ”Det här ska vi inte släppa iväg!” Och sedan hjälptes vi åt med inställningarna, vi jobbade som ett lag. Det var viktigt att vi höll emot så vi inte förlorade med åtta-tolv poäng. Då hade det varit mer kämpigt. Hade Dackarna fått ett sådant överläge hade de kunnat toppa och greja. Nu ska de få det betydligt tuffare i morgon.

Du gjorde en spektakulär borttoppning av Antonio Lindbäck som svarade med två raka heatsegrar, vad säger du om det?– Det kan bli tändvätska när man gör så. Jag kanske skulle ha tagit bort Piotr Swiderski ett heat också, och stoppat in Max eller Lindgren. För han hade inte heller någon bra dag. Men det är svårt att hinna också. Man står nere vi starten och tittar när de kör och så ska man ända upp till depån. Då är det lång väg och man hinner inte göra något från ett heat till nästa.

Som i nionde heatet, där du borde toppat bort Bjerre?– Visst, man tänkte: ”Ska man ta bort honom?” Men som tur var gjorde jag inte det. Han vann det heatet och Lindgren stod på näbben. Så det var tur att jag inte hann ta bort honom där.

Sådär upp och ned var det hela kvällen i Målilla. Och det enda som saknades var publik. Något ”Dalle” tror det blir mer av i kväll.

– Det här resultatet var ju i alla fall bra ur det hänseendet, det blir mer spänning.

Läs mycket mer om matcherna i tisdagens NA, papperstidningen, som du kan köpa som e-tidning nedan.

Mer läsning

Annons