Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Därför får de inte köra par-VM

Fredrik Lindgren och Antonio Lindbäck får inte köra finalen i par-VM – för sin egen skull.

Annons

Det blir Lejonens Linus Sundström, 24, som ersätter knäskadade GP-stjärnan Andreas Jonsson i den tredje och sista deltävlingen av speedwayens par-VM, Best pairs, i danska Esbjerg i morgon, lördag.

Att förbundskapten Morgan Andersson väljer Sundström före Indianernas svenska stjärnor Fredrik Lindgren och Antonio Lindbäck beror dock inte på sportsliga skäl, förklarar han för Race Magazine. I stället handlar det om logistik – då Lindgren och Lindbäck har hemmamatch med sitt lettiska klubblag Daugavpils i den polska andraligan på söndagen.

– Jag vill inte gå in och stöka till det för dem för mycket i början av säsongen. Polska ligan är viktigt för förarna. Båda hade givetvis ställt upp, men då hade de inte hunnit till Daugavpils i tid, säger Andersson till tidningen.

Förutom Sundström består det svenska laget av GP-nykomlingen Tomas H Jonasson och Peter Ljung. Efter två av tre deltävlingar ligger Sverige femma, och har i praktiken ingen chans på medalj.

Indianernas stjärna Niels-Kristian Iversens Danmark ligger däremot väldigt bra till för att i morgon kväll få fira VM-guld på det som är Iversens hemmaoval. Laget, som förutom Iversen består av Nicki Pedersen och Mikkel Bech, vann den första deltävlingen och var tvåa i den andra, och toppar sammandraget på 18 poäng. Ryssland, med Indianernas Artem Laguta, och Polen delar andraplatsen på 14 poäng.

Antonio Lindbäck var från början uttagen i det svenska laget till samtliga tre deltävlingar i Best pairs, men petades från de två första efter att ha åkt fast för rattfylla.

Mer läsning

Annons