Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Davidsson lurade mig igen"

Två dagar, två SM-finaler – och två grova touch the tape av Bjarne Pedersen.
Det kan ha kostat Indianerna SM-guldet.
– Daniel Davidsson lurade mig båda gångerna, säger han.

Annons
Bjarne Pedersen deppar.

Det var redan i måndagskvällens andra heat som Indian-föraren Bjarne Pedersen brakade in i starttejpen efter att ha varit alldeles för snabb iväg, med uteslutning enligt touch the tape-reglen som följd.

På tisdagen, i SM-finalreturen, dröjde det till elfte heatet. Sedan kom reprisen. Pedersen drog iväg på tok för fort – och körde i väg med tejpen när de övriga förarna fortfarande stod kvar och undrade vad som hände.

Pedersen såg övertänd ut – men själv hävdade han att han blivit lurad.

– Det var Daniel Davidsson som lurade mig båda gångerna. Han ryckte lite och när man står vid starten är man så het och så totalt fokuserad att man reagerar på varenda liten rörelse, säger Pedersen.

Borde inte du som är så rutinerad vara beredd på sådant?– Jo. Men det är sådant som händer. Han lurade mig, helt enkelt.

Tror du att han gjorde det med flit?– Jag vet inte. Det är inte min sak att säga.

Borde han ha blivit hårdare straffad?– Jo, men han blev ju varnad. Men jag blev utesluten…

Piraterna vann de båda heaten där Pedersen uteslöts med 4-2 respektive 5-1, och drog alltså ifrån med totalt sex poäng. Sex poäng var också exakt vad som skiljde de två lagen efter två SM-finaler och 30 heat.

Men det var fler än Pedersen som gjorde misstag under de båda finalerna. Efter en övertygande säsong var Indianerna sämst när det gäller.

– Vi har haft årets två tyngsta dagar i finalerna. Mina incidenter, Sullivans skada, Antonio som slog av efter att ha sett rött ljus i publiken nere i Motala, Simon som fick problem med tändsystemet och inte kom iväg i ett av heaten i dag… Vi har helt enkelt inte haft något flyt, säger Pedersen.

Sedan vände han sig om och började plocka ihop sina grejer i depån. En säsong är över. Även om avslutningen inte blev som det var tänkt.

Mer läsning

Annons